Haber

SURP VARTANANTS ERMENİ KİLİSESİ’NDEKİ DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERE SELİM OLSUN

Kahramanmaraş’taki depremde hayatını kaybedenler için FERİKÖY Surp Vartanants Ermeni Kilisesi’nde dua edildi.

Şişli Feriköy Surp Vartanants Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen Büyük Oruç Ayini sırasında

Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler için dualar edildi. Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan liderliğindeki törene yoğun ilgi gösterildi. Katılımcılar mumları yakarak dua etti. Törenin ardından açıklamalarda bulunan Patrik Sahak Maşalyan, “Deprem kurbanları için dua ettik. Şahsım, camiam ve kilisem adına hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu büyük darbe gerçekten Allah’ın özel tesellisini gerektirir. Allah tüm yaralı kalplere dokunsun. Herhangi bir insanın teselli edebileceği kadar rahatlatıcı.” olsun” dedi.

“FELAKETLER KARDEŞLİĞİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ÖNEMLİ” Olağanüstü depremin harika bir yardım seferberliği gerektirdiğini belirten Maşalyan, “İnsanlık adına gerçekten büyük bir tavır almalıyız. İnsanlığımızın ortaya çıkacağı ve çıkması gereken günlerdir.” birliği ortaya koyması açısından değerlidir. Depremin ilk gününden itibaren örgütlenmeye başladık. Patrikhane sosyal yardım komitemizle afet komitesi oluşturduk. Kiliselerimizde erzak ve yardım toplamaya başladık. Depremin ikinci gününde deprem bölgelerine teslim ettik” dedi.

“ERMENİ VAKIFLAR BİRLİĞİ AFAD’A 2,5 MİLYON LİRA YARDIM ETTİ” Mashalyan, “Depremin ikinci gününde Ermeni Vakıflar Derneği AFAD’a 2,5 milyon lira yardımda bulundu. Örneğin cemaatimizin vakıfları ve hayırseverleri katıldı” ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına 3 milyon lira katkıda bulundular.Tabii camiamızın fertleri, işadamları da kendi bireysel katkılarını sağlıyorlar.Bu tabii ki bizim insani misyonumuz.Şu anda bir kilisedeyiz. İnancımız gereği kutsal kitabımızda ‘Komşunu kendin gibi seveceksin’ diye bir buyruğumuz var. ‘Sana yapılmasını istediğini yap, başkalarına yap’ şeklinde yorumlanmalıdır. Öyle ki kendimizi depremzedelerin yerine koyduk, o durumda ne istediklerini hayal etmeye çalışıyoruz, elimizden gelen maddi manevi katkıları sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz. kardeş olmaktır.İnsanlık onurunu onurlandırma zamanıdır.Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yüce Rabbimden, devlet büyüklerimize ve yöneticilerimize dua ediyorum.

Görüntü dökümü————————–Kiliseye gelen vatandaşlardan detay görüntüler-Kilisenin içinden detaylar-Patrik Sahak Mashalyan’ın açıklaması- Kilisede namaz kılanlardan detaylar

-Genel detay görselleri

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu