Haber

The Guardian, turistlerin Türkiye deneyimini şöyle yazdı: Her yerde olağanüstü bir misafirperverlik yaşıyorlar

İngiltere merkezli The Guardian gazetesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’de tatil yapmak isteyen yabancı turistler için bir içerik hazırladı.

“Şimdi Türkiye’ye gitmek mantıklı, inançlı ve zevkli mi?”sorusunun sorulduğu Jeremy Seal imzalı yazıda, afetlerin ardından Türkiye’ye yapılması planlanan turlarla ilgili görüşlerini paylaştı.

Turistler için tehlike yok

İstanbul ve Kapadokya’da turistler için bir tehlikenin olmadığı belirtildi. Türkiye’de 10 yıldır kültür çeşitlerini organize eden gezi yazarı, şu sözleri verdi:

Bir doğal afete nasıl tepki vermemiz gerektiğine dair ilk deneyimimdi. Soru, trajedi döneminde ziyaretimize devam etmenin mantıklı, inançlı ve hatta zevk alıp almadığıydı.

“Türk ev sahipleri, her zamanki gibi nazik”

Seal, bu tür zor zamanlarda bile Türk sakinlerinin tipik olarak misafirperver olduklarını kanıtladıklarına dikkat çekti. “Onlar her zamanki gibi kibar, özenli ve bize hizmet etmeye hevesli.”söz konusu.

“Yaşanan korkunç olaylara üzülmemize rağmen çok iyi karşılandık”

Konuklardan Dawn Reid, gittikleri her yerde olağanüstü bir karşılama ve misafirperverlik yaşadıklarını vurguladı.

Haritanın da yer aldığı söz konusu yazıda Gabrielle Abbott, deprem haberini gördüklerinde şok geçirdiklerini ifade ederek, şunları ekledi:

En azından rehberli tipimiz Antakya, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan geçerdi. Ev sahiplerimiz bizi yine Konya ve Antalya’nın yanı sıra birçok süper antik siteye ve Akdeniz kıyılarında yürüyüşe yönlendirdi. Güneydoğu’da yaşanan korkunç olaylara üzülmemize rağmen çok iyi ağırlandık ve burada harika bir tatil geçirdik.

“Türkiye faaliyetlere açık olmaya devam ediyor”

Yazar Seal, düzenledikleri türün, kültürel alanların şaşırtıcı zenginliği, harika yemekleri ve büyüleyici insanları da dahil olmak üzere, Türkiye hakkında istisnai birçok şeyi ortaya koyduğunu kaydetti:

Mesaj açıktı: Türkiye, depremin harap ettiği bölgelerin ötesindeki faaliyetlere açık olmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu