Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Tüketicileri İndirim Kampanyaları Konusunda Uyardı

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin özellikle kasım ayında internet ve mobil uygulamalar üzerinden yoğun olarak yürütülen indirim kampanyalarından mağdur kalmamaları ve bu mağduriyetler nedeniyle idari yaptırımlarla karşılaşmamaları için mesafeli sözleşmelerde dikkat etmeleri gereken hususları paylaştı. Satıcıların veya sağlayıcıların neden olabileceği.

İndirimli satış kampanyalarında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan uyarıda, Kasım ayı boyunca “Efsanevi Kasım İndirimleri”, “Büyük Cuma İndirimleri” vb. adı verilen indirimli satış kampanyalarının Kasım ayı boyunca devam edeceği belirtildi. Birçok üründe çeşitli oranlarda indirimlerin yapılacağı indirimler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yapılıyor. Yaygın olarak tercih edilen bir pazarlama tekniği olduğu belirtildi.

Mesajda, özellikle alışveriş alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte tüketicilerin çok çeşitli ürünlere, zaman ve mekan sınırlaması olmadan, uygun kurallar çerçevesinde, kolay ve ucuz bir şekilde erişmesine olanak tanıyan mesafeli/e-ticaret alışverişinin, tüketicilerde bazı sorunlara yol açabileceği de vurgulandı. şikayetler.

Mesajda, özellikle kasım ayında internet ve mobil uygulamalarda yoğun olarak yürütülen indirim kampanyalarından tüketicilerin mağdur olmaması için Ticaret Bakanlığı’nın aralıklı sözleşmelerde bazı hususlara azami dikkat etmesi gerektiği, satıcı veya satıcıların ise bu duruma dikkat etmesi gerektiği belirtildi. sağlayıcılar, sebep olabilecekleri bu mağduriyetler nedeniyle idari yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaktadır.

Mesajda tüketicilerin dikkat etmesi gereken noktalar şöyle sıralandı:

“Alışveriş öncesinde gerçek ihtiyaçların belirlenmesi. Satıcı/sağlayıcının ön incelemesinin yapılması. Satın alınacak mal veya hizmetin fiyatının emsallerine göre araştırılması. İndirimli fiyat veya oranlara dikkat edilmesi. Web sitesi adresinin kendisine ait olup olmadığının kontrol edilmesi Satıcı veya sağlayıcıya sosyal medya kanalları üzerinden yönlendirilen sayfaları ziyaret etmek. “Güvenlik konularına dikkat etmek. Web sitesinde SSL sertifikası, 3D güvenlik gibi güvenlik unsurlarının bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi. Ödeme yapılmadan önce tüketiciye iletilmesi gereken ön bilgilerin detaylı olarak okunması.”

İndirimli satış kampanyaları ve uygulamaları yapan satıcı/sağlayıcıların dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanıyor:

“İndirimli satışların başlangıç ​​ve bitiş tarihleri ​​ile indirimli satışa sunulan mal veya hizmetin adedi sınırlı ise bu büyüklüğün açık ve anlaşılır bir şekilde belirtilmesi. indirimin büyüklüğü veya oranı hesaplanırken indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alınır.İndirimli satışa konu mal veya hizmetin fiyatı otuz yıl içinde uygulanan en düşük fiyat üzerinden hesaplanır. İndirimin uygulanacağı tarihten önceki gün. “Geçerliliğine ilişkin bir termin tarihi veya stok limiti varsa bu termin ve stok büyüklüğü ilanlarda açıkça belirtilmeli ve hususlara uygun şekilde işletilmelidir.” – ANKARA

kucukcekmece-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu