Ekonomi

US Western Alliance’tan satış iddialarının reddi

Phoenix merkezli bankadan yapılan açıklamada, potansiyel olarak Western Alliance’ın tamamını veya bir kısmını satmayı düşündüklerine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Haberlerde gerçeğe aykırı tek bir unsurun bulunmadığının altı çizilen açıklamada, “Western Alliance satış araştırması yapmıyor ve stratejik seçenekleri araştırmak için bir danışman tutmadı.” kelime yer aldı.

Açıklamada, söz konusu habere cevaben tüm hukuki seçeneklerin değerlendirildiği vurgulandı.

İlgili haberin ardından Phoenix merkezli Western Alliance Bank’ın hisseleri yüzde 50’den fazla değer kaybetti ve süreçler zaman zaman durduruldu.

ABD’de bölgesel bankaların hisseleri düşmeye devam ediyor

ABD’de Mart ayı başında Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank’ın iflas etmesiyle başlayan bankacılık sektöründeki sorunlar, ortaya çıkan First Republic Bank hisselerindeki sert düşüşle yeniden gündeme geldi. geçen hafta açıklanan ilk çeyrek bilançosunda mevduat kayıpları.

ABD Federal Mevduat Sigorta Fonu (FDIC) bu hafta başlarında First Republic Bank’ın kapandığını ve varlıklarının JPMorgan Chase tarafından satın alınacağını duyurdu. First Republic Bank, faiz oranlarındaki sert artışın ardından ABD’de 2 ay içinde iflas eden üçüncü banka oldu.

Bu gelişmelerin ardından PacWest Bank’ın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler konusunda görüşmelerde bulunduğunu açıklamasının ardından bölge bankalarının hisselerindeki düşüş derinleşti.

gurpinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu