Haber

Vergi dairelerinin 10 bin liralık nafakaya haciz koyduğu iddiası reddedildi

Kahramanmaraş merkezli iki depremin enkazı maddi ve manevi olarak kaldırılmaya çalışılıyor.

Bu konuda devlet, depremde zarar gören ailelere takviye sağlamaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hane başına 10 bin lira nakdi yardım yapılacağını açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından evi hasar gören vatandaşlarımıza Hane Başı 10.000 TL tutarında ek ödeme yapılmaya başlandı.”söylendi.

Haciz iddiaları dahil edildi

Bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde depremzedelere verilen 10 bin liralık takviyenin vergi daireleri tarafından kesinti olarak haczedildiği yönünde tartışmalar yaşandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ilk depremden bu yana vergi daireleri kamu alacaklarının tahsili için bölgede herhangi bir haciz uygulamadı.

Tüm icra takibi askıya alındı

8 Şubat tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile vergi daireleri tarafından yapılanlar da dahil olmak üzere tüm icra takibi durdurulmuştur.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, deprem tarihinden önce konulan hacizlerin ilgililerin başvurusu üzerine değerlendirilerek gerekli kolaylığın sağlandığı vurgulanarak, vergi daireleri tarafından bankalara gönderilen haciz taleplerinin yerine getirildiği belirtildi. gönderildiği andaki varlıklara aktarılmış, daha sonra hesaplara yatırılan paralara herhangi bir etkisinin olmadığı vurgulanmıştır.

“Bu gönderiler sadece yanıltıcı bilgi paylaşıyor”

Bu nedenle daha önce hesaba haciz konulsa bile deprem tarihinden sonra herhangi bir haciz yapılmadığı için bu hacizin devletin yaptığı 10 bin liralık deprem yardımını etkilemediğinin altı çizilirken, şu ifadelere yer verildi: kayıt edilmiş:

Bu itibarla, sadece deprem tarihinden önce konulan hacizlerde deprem öncesi vergi dairesine intikal ettirilmek istenen paralar vergi dairelerine intikal ettirilebilir. Böyle bir süreç olsa bile bu süreçler deprem tarihinden önce başlayıp deprem tarihinden sonra biten spesifik örneklerdir. Bu bağlamda, konunun hukuki boyutu ve sürecin niteliği dikkate alınmaksızın, depremzedelere yapılan devlet yardımlarına el konulması durumunda bilgi paylaşımı en basit tanımıyla yanıltıcı bilgi paylaşımıdır. Devletimizin bu üzücü günde vatandaşları için yaptığı onca çalışma ve süreci göz ardı etmeyi amaçlayan bu tür paylaşımların vatandaşlarımıza prestij kazandırmayacağına inancımız tamdır.

maltepe-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu