Teknoloji

Windows 11’e yapay zeka destekli bir özellik daha: AI Explorer

Microsoft’un merakla beklenen ARM çipli 2’si 1 arada cihazları Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6, 20 Mayıs tarihinde duyurulacak. Ancak, şirketin işletim sistemine getireceği yeni nesil yapay zeka destekli dosya gezgini AI Explorer gösteriyi çalacak gibi duruyor.

Windows 11 sürüm 24H2 derlemesinde tespit edilen koda göre, AI Explorer Intel ve AMD çipli geleneksel bilgisayarlarda çalışmayacak. Bunun yerine Snapdragon X Elite ya da Plus gibi Nöral İşlem Birimine sahip yeni nesil bir çipe ihtiyaç duyacak. Peki AI Explorer bizlere neler sunacak?

AI Explorer’ın arka planda çalışarak hangi uygulamanın çalıştığından bağımsız olarak bilgisayarınızda yaptığınız her şeyi takip edebileceği belirtiliyor. Bu sayede söz konusu özellik “anılar” oluşturacak ve istediğiniz anda bu anılara geri dönebilmeniz mümkün olacak. Örneğin, AI Explorer WhatsApp’taki özel konuşmanızı hatırlayabilecek veya web sayfalarını özetleyebilecek.

Microsoft, yeni nesil donanım ihtiyacının olası gizlilik endişelerini azaltmak ve çalışmaların daha hızlı ilerlemesini sağlamak için gerekli olduğunu belirtiyor. Ayrıca, AI Explorer’ın hangi uygulamaları takip edemeyeceğini sizin belirlemenize de izin vereceğini söylüyor.

Bununla beraber Microsoft’un doğal dil kullanarak istediğiniz her şeyi yazmanıza imkan veren yeni bir arama arayüzü üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bu sayede Windows’tan günler önce görüntülediğiniz belirli bir konuyla ilgili web sayfalarını göstermesini isteyebileceksiniz.

Tüm bunların dışında, AI Explorer ekranda neler olduğunu anlık olarak analiz edecek ve bir resmin arka planını kaldırmak, iki belgeyi karşılaştırmak veya e-posta taslağı çıkarmak gibi birçok öneri sunacak.

haberavanos.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu