Haber

Xi Jinping’in fikirlerini Çin dışında inceleyen ilk laboratuvar Rusya’da kuruldu.

Rusya Bilimler Akademisi bünyesinde Çin ve Çağdaş Asya Enstitüsü (IKSA RAN) temel alınarak kurulan laboratuvar, Çin Devlet Lideri Xi Jinping’in fikirlerini yurt dışında inceleyen ilk araştırma kurumu.

İKSA RAN Müdürü Kirill Babayev, Çin resmi haber ajansı Xinhua’ya yaptığı açıklamada, laboratuvarda yapılacak çalışma sonucunda 2025 yılında Rus hükümetinin temsilcileri de dahil olmak üzere Rus okuyucuların Xi Jinping’in fikirleri ve onların gelişimiyle ilgileneceğini söyledi. Çin ve tabii ki Rusya-Çin ilişkileri. Önemi hakkında bilgi verecek büyük bir bilimsel monografın yayınlanmasının beklendiğini açıkladı. Babayev, Rus hükümetinin “bugün Çin’in gelişmesinin ideolojik temelinin ne olduğunu” anlaması gerektiğini kaydetti.

Babayev, Rusya’da Xi’nin fikirlerinin birçok alanda Çin’in politikasını belirlediğinin bilincinde olduğunu söyledi. Bunun bir iki yıl değil çok daha uzun süre devam edecek ve dolayısıyla Çin’in uzun vadeli faaliyetlerini belirleyecek bir politika olduğunu da anlıyoruz.”sözlerini kullandı.

Yetkiliye göre araştırma, Xi’nin ekonomi, dış ve iç politika, sosyal politika, kültür, sanat ve ideoloji alanlarındaki fikirlerine odaklanacak. Laboratuvarın Çin bilim merkezleriyle işbirliği yapması ve birkaç ortak konferans ve yuvarlak masa toplantısı düzenlemesi gerekecek.

Çalışmalarda sadece İKSA RAN bilim adamları değil, Primakov World Economics ve International Research Institute of International Interests, Higher School of Economics gibi Rusya Bilimler Akademisi bünyesindeki diğer kurumların temsilcileri de görev alacak.

pursaklar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu