Haber

Yunanistan’da mühimmat deposunun havaya uçurulmasının ardından başlayan tartışmalar

Bu resmi görüntülemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin

Akdeniz havzası orman yangınlarına teslim oldu…

Yunanistan bu yangınlardan en çok etkilenen ülkelerden biri.

Başta Rodos ve çevre adalar olmak üzere anakarada etkili olan orman yangınları, Yunan ordusuna ait bir cephaneliğin havaya uçurulmasıyla farklı bir boyut kazandı.

Yunan ordusuna ait mühimmat deposu yangında patladı

Yangınlara yeterince müdahale edemeyen Yunan yönetiminin iç kamuoyunu rahatlatmak amacıyla Yunan medyasında Türkiye’nin yangınlara karıştığına dair iftiraların yer almaya başlamasının ardından Nea Aghialos kasabasında şiddetli bir patlama meydana geldi. dün Volos’ta.

2 kilometre uzaklıktaki binalarda bile camların kırılmasına neden olan bu şiddetli patlamanın ardından kamuoyunda onlarca soru tartışılmaya başlandı.

Yunanistan’ın silahlanma politikaları sorgulanmaya başlandı

Yıllardır başta Lozan Barış Antlaşması olmak üzere uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak adaları Türkiye’ye karşı silahlandıran Yunan yönetiminin bu politikaları yeniden tartışmaya açıldı.

Adalara yasa dışı yollarla cephane ve silah sağlayan Yunan yönetiminin bu politikaları Yunan medyasında sorgulanmaya başlandı.

“NATO standartlarında bir depo nasıl patlar?”

NATO standartlarında inşa edildiği belirtilen çelik kapılı yer altı cephaneliklerinin yangın nedeniyle nasıl patlamış olabileceği soruları gazete manşetlerini süslerken, hükümet eleştiri oklarının hedefi oldu.

“Hükümetin Yıkıcı Yetersizliği”

Yunan medyasında “Hükümet askeri üssü bile koruyamıyor” “Hükümetin Yıkıcı Yetersizliği”Başlıklar dikkat çekti.

“Miçotakis şimdi silahlı kuvvetlere felaket getirdi”

Gazete haberlerinde, “Stratejik açıdan önemli üs yandı. Miçotakis önce ormanları, mülkleri ve insanları korumayı başaramadı, şimdi silahlı kuvvetlere felaket getirdi.”yorumlar yapıldı.

haberyesilhisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara nakliyat
Başa dön tuşu