Haber

15 yıl sonra bir ilk! ABD bu ülkeye nükleer silah konuşlandıracak

    HABER7

Rusya-Ukraynasavaş ve sonrası İsrail-Filistin Savaştan sonra dünya yeni bir gerilime tanık oldu. İngiltere merkezli Telgraf Gazete çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Gazetede yer alan habere göre ABD, 15 yıl aradan sonra ilk kez İngiltere’ye nükleer silah yerleştirmeyi düşünüyor.

HIROŞİMA’DA DÜŞENDEN 3 KAT DAHA FAZLA KAPASİTEYE SAHİPTİR

Telgraf gazetesi, ABD’nin Avrupa’da çok tehlikeli bir adım atmaya çalıştığını duyurdu. Habere göre ABD, 15 yıl aradan sonra ilk kez İngiltere’ye nükleer silah yerleştirecek. Teleggraph’ın elde ettiği Pentagon raporlarına dayanan haberde “ABD, hava üssüne Hiroşima’ya atılan bomba kapasitesinin üç katı nükleer savaş başlığı yerleştirmeyi planlıyor.” ifadelere yer verildi. Haberde ABD’nin bu kararı Rusya’nın artan tehdidi nedeniyle aldığı belirtiliyor.

NÜKLEER SİLAHLAR 2008’DE ÇEKİLDİ

Edinilen bilgiye göre nükleer silahlar, ABD’nin kullandığı son iki askeri havaalanından biri olan İngiltere’de bulunuyor. Suffolk’a konuşlandırılacak. Yıllarca bu üste tutulan nükleer silahlar, Moskova’nın Soğuk Savaş tehdidinin azalmasının ardından 2008 yılında geri çekildi. Eğer iddialar gerçekleşirse ABD 15 yılsonra İngiltere’ye ilk kez nükleer silahgönderecek.

İNGİLTERE’DE TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

ABD’nin nükleer silah konuşlandırma kararı Rusya ve Çin Tarafından eleştirilirken İngiltere’de de tartışmalara yol açtı. Birçok kişi nükleer silahların ülkeyi nükleer saldırıların hedefi haline getireceğini söylüyor. Başka bir görüşe göre NATO’nun caydırıcılığıKararın gerçek olduğu ileri sürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu