Haber

AK Parti’nin seçim beyannamesinde her kesime hitap eden vaatler

AK Parti’nin merakla beklenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ocak’ta Ankara’da açıklayacağı seçim beyannamesi tamamlandı.

Verilen sözlerden bazıları şöyle:

Çocuklara özel kodlama merkezleri projesi uygulanacaktır. Böylece çocukların erken yaşta dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaları sağlanacak.

  “Mahalle Gençlik Atölyeleri” geliştirilecek ve yaygınlaştırılacaktır. Gençlere yönelik girişimcilik eğitim programları, kariyer danışmanlığı programları ve kariyer seçimlerinde koçluk hizmetleri yaygınlaştırılacaktır.

Kadın Girişimciler Akademisi (KAGA) Belediyeler aracılığıyla girişimci kadınlardan oluşan bir ağ oluşturulacak. “Spor Yaşam Merkezleri”nin sayısı artırılacak. Kreş, gündüz bakımevi ve dinlenme merkezlerinin sayısı artırılacak.

YAŞLILARA YÖNELİK ‘DENEYİM KONUŞ’ PROJESİ

yaşlılar için “Tecrübe Konuşur”proje başlatılacak. “Eski Yaşam Şehirleri” Kurularak çalışma hayatının aksaması önlenecek ve yaşlı aile bireylerinin sosyal yaşamlarını sürdürmeleri sağlanacak. Evde sağlık hizmetlerinin kapasitesi artırılacaktır.

Engelsiz Yaşam Merkezleri yeni bir modele dönüştürülerek şubeleşecek. Dezavantajların türüne göre dallanarak özel ihtiyaçların karşılandığı alanlara dönüştürülecek. Engellilerin ürettiği eserler için “Engelsiz Satış Merkezleri”kurulmuş olacak.

İKLİM DOSTU ŞEHİRLER

Sağlıklı, doğa dostu, akıllı ve iklim dostu şehirler yaratılacak. Afet ve risklerin önlenmesi amacıyla kentsel dönüşüm kampanyası başlatılacak.

YENİ KÖY KANUNU

Büyükşehir Belediyesi sistemine uyumlu yeni sistem Köy Hukuku hazırlanacak. Şehirlerde yeşil alanların artırılmasına yönelik kent bahçeleri kurulacak.

KAYNAK: Türkiye GAZETESİ

palu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu