Haber

22. Boğaziçi Kupası Yelken Yarışı’nda Kupa Devir Teslim Töreni Yapıldı

21-24 Eylül tarihleri ​​arasında İstanbul’da düzenlenecek 22. Boğaziçi Kupası Yelken Yarışı’nın kupa teslim töreni gerçekleştirildi.

Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen törene Bosphorus Cup kurucusu Orhan Gorbon, Coca Cola İçecek-DAS-A35 takım kaptanı Tabiat Arıbaş, Çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü Ralph Radtke, Nissan Türkiye Kurumsal İrtibat Müdürü Umut Kır, Nurol Bank Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Alım katıldı. , Pasifik Kümelenmesi CEO’su Fatih Nusret Dur ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve SporYönetici İlker Öztürk görev aldı.

Geçtiğimiz sezon Boğaziçi Kupası’nı kazanan Coca Cola İçecek-DAS-A35 takımı, bir yıldır elinde tuttuğu gümüş kupayı yeni sahibine verilmek üzere teslim etti.

Bosphorus Cup’ın kurucusu Orhan Gorbon, yarışın çok değerli bir kupa olduğunu belirterek, “Bu özel obje geçmişte birçok önemli denizci tarafından havaya kaldırılmıştır. Bu kupayı Can Yalman’a yaptırmıştık. 2004’te Kapalıçarşı. İnşallah bu kupa 20 yıl daha devam eder.” “İstanbul’un sembolü olmaya devam ediyor.” dedi.

Boğaz’daki akıntıyla ilgili konuşan Gorbon, “Boğaz’da hem kuzeye hem de güneye doğru akıntılar var. Bu da yarışı kazanmayı zorlaştırıyor. Akıntı nedeniyle tekneler kıyıya yaklaşıyor ve dolayısıyla keyif de artıyor. yarışı izlemenin arttığını.” değerlendirmesini yaptı.

Geçen yılın şampiyonu Coca Cola İçecek/DAS/A35 takımının kaptanı Doğa Arıbaş, böyle bir törende bulunmanın çok özel bir duygu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Burada olmaktan çok mutluyum. Yelken camiasının genç denizcilerinden biriyim ve böylesine özel bir kupayı kazanıp sonra geri vermek tarif edilemez bir duygu. Bu asla unutamayacağım bir anı.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, dünya standartlarında bir organizasyon düzenlendiğini vurgulayarak, “Bu yarışta görsel bir şölen olacak. Tarihi doku, coğrafi durum ve İstanbul Boğazı’nın bir araya gelmesi bizim için çok değerli. Bu etkinlikte İstanbul ve şehrin tanıtımı yapılıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden.” “Denizcilerin bu yarışa gelmesi İstanbul için büyük bir kazanç.” Görüşünü şu şekilde ifade etti:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu