Haber

50 ilde İçişleri’nden ‘tüp’ operasyonu

ANKARA (İGFA)-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022’de organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 bin 703 kişinin yakalandığını, 66 suç örgütünün imha edildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından organize suç örgütleriyle yürütülen çalışma kapsamında; turizm dönemi öncesinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kıyı illerimiz ve diğer turistik şehirlerimiz dahil; 21.05.2021 tarihinde 8 ilde ‘KIYI RÜZGARI-2’, 5.10.2021 tarihinde 9 ilde ‘KIYI RÜZGARI-2’, 26.05.2022 tarihinde 16 ilde ‘MUSİLAJ-1’, 30.09.2022 tarihinde 20 ilde ‘MUSİLAJ-2’ , 24.12 .2021 tarihinde 30 ilde ‘TIRPAN’, 01.07.2022 tarihinde ise 24 ilde ‘TÜMÖR’ kodlu eş zamanlı planlı operasyonların gerçekleştirildiği vurgulandı.

Söz konusu operasyonlarda toplam 66 organize hata örgütü imha edildi, 335 şüpheli tutuklandı. Toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet sistemlerini kullanarak kendilerini devlet güçlerine karşı üstün göstermeye çalışan 18 mafya tipi organize suç örgütüne ve bu örgütlere silah sağlayan 55 kabahat karşısında; ‘SİLİNDİR’ kod adıyla eş zamanlı planlı bir harekât çalışması yürütüldüğü belirtildi.

Yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı doğrultusunda ve KOM Başkanlığı koordinasyonunda, ortasında Adana, Adıyaman gibi iller bulunan 50 ilde “Suç İşlemek Amaçlı Örgüt Kurmak” , Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova ve Zonguldak, adı verilen eş zamanlı planlı operasyonlar kapsamında örgütün faaliyetleri kapsamında toplam 502 sanık hakkında dava açıldı. Yağma, tefecilik, tehdit ve 6136 sayılı Kanuna Muhalefet hatasını işleyerek kamu güvenliği ve huzuruna tehdit oluşturduğu tespit edilen kişilere karşı söz konusu örgütlere silah temin ederek ‘SİLİNDİR’ düzenlendi. . Başsavcılık tarafından gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

Kamu güvenliğini ve huzurunu korumanın en önemli önceliklerimiz arasında yer aldığı, kabahatlere ve suçlulara karşı mücadelemizin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu