Haber

Saruhan Oluç’tan Fuat Oktay’a: “Hiç bir belediyeye usulsüz harcamadan dava açılmadı”

HDP Küme Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Ben bunu burada 4,5 yıldır anlattım, yalan üzerine siyaset kurdunuz. O siyaset çöktü ama siz aynı yalana devam edin. Sadece belediyemize para harcamayın, belediye hizmetlerine değil, kamu hizmetlerine para harcamayın.Başka yere harcamak için dava açılmadı.Tek belediye başkanımız bu nedenle mahkum olmadı.Siyasetinizi bir yalan üzerine inşa ediyorsunuz. .”

2021 yılı Kesin Hesabı ve 2023 yılı Bütçesinin tamamı bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Başkan Yardımcısı Oktay, milletvekillerinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

Oktay, yaptığı konuşmada; “Belediyelerden bahsetmişsiniz, milletimizin vergilerinin PKK/YPG’ye dağa gitmesini kayyumların kamu kaynaklarının engellemesi sanırım acı veriyor… Kayyumlarla milletin kaynakları milletimize gidiyor, milletimize gidiyor. Mecbur kalsak da kalmasak da tüm illerimiz ve belediyelerimizle yerelde kalkınmaya devam edeceğiz” dedi.

“BİR BELEDİYEMİZE ÖZEL HARCAMA YAPILMASI VE HALKIN PARALARININ BELEDİYE HİZMETLERİNE DEĞİL, BELEDİYE HİZMETLERİNE DEĞİL HARCAMASI NEDENİYLE HİÇBİR YARGI AÇILMAMIŞTIR”

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Oktay’a şu yanıtı verdi:

“Oktay Bey bu tartışmayı siz başlattınız, biz bu bütçe boyunca bu tartışmaya devam edeceğiz. Küçük bir cevap vereyim. Bu Kürt aleyhtarlığı sorununun içine girdiniz. 4,5 yıldır burada konuşuyorum. Yıllardır siyaseti bir saçmalık üzerine kurdunuz.Yıkıldı o politika ama siz aynı saçmalığa devam ediyorsunuz.Bir tek belediyemizden biri parayı usulsüz harcadığından, belediye hizmetleri yerine başka yerlere harcadığından yargılanmadı. Hiçbir belediye başkanımız bu nedenle ceza almadı.Siyasetinizi bir yalan üzerine kuruyorsunuz.Bölgedeki Kürt halkının iradesini gasp ettiniz ve bu gaspı örtbas etmek için her yıl bu saçmalığı söylüyorsunuz.”

“Kayyumlarınız Yolsuzluk, Usulsüzlük ve Harcamaların Kayyumudur”

“Kayyumlarınız yolsuzluk ve usulsüzlük harcayan kayyumlar. Dört kez atanan kayyumlar var. Merkeze atanan kayyumlar var. Niçin? Çaldıkları, rüşvet verdikleri, yersiz harcadıkları için. Sayıştay raporları tuğla gibi. .İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporları ortada.Atadığınız kayyumlar talan,yolsuzluk ve hırsızlık kayyumdur.”

“EMİNE ŞENYASAR 637 GÜN URFA MAHKEMESİ ÖNÜNDE GÖRÜŞTÜ, NEDEN?”

“Bir isimden bahsedeyim size… Emine Şenyaşar 637 gündür Urfa Adliyesi önünde nöbet tutuyor. Neden? Adalet arıyor. Kürt düşmanlığı nedir diye sorarsanız Emine Şenyaşar’a bakacaksınız. .Siz samimiyetten bahsediyorsunuz Diyarbakır Anneleri bizim de annelerimiz Ama samimi olsaydınız Barış Annelerinin beyaz peçeli Barış Annelerinin uzattığı barış elini tutardınız Ellerini tutardınız Ama yok sayarsınız çünkü siz Kürt düşmanı.”

“‘MEGRİ MEGRİ’ DEMEK VE ERBANİ ÇALMAKLA KÜRT DOSTU OLMAZSINIZ”

HDP’li Oluç, Oktay’ı şöyle eleştirdi:

“‘Megri megri’ deyip erbani çalarak Kürt dostu olunmaz. Kürt dostu olmak, Kürt halkının taleplerini dinlemek ve dinlemek demektir. Demokratik siyaset alanındaki bu talepleri, Ankara’daki meclis kürsüsünde, “Siyasi partiler arasında sürekli müzakere yürütebilmektir. Ama ne yapıyorsunuz, demokratik siyasette kararlı bir partiyi demokratik siyaset alanından tasfiye etmeye çalışıyorsunuz. Bunda asla başarılı olamayacaksın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu