Teknoloji

ABD onayladı! Neuralink beyin çipinin insan denemeleri başlıyor

İnsan beynine yerleştirilecek bir çip sayesinde insanlarla bilgisayarlar arasında doğrudan iletişim kurmak amacı ile yola çıkan Elon Musk. neuralink projesi2020 yılında hayvanlar üzerinde test edilmiştir.

İnsanları ve bilgisayarları birbirine bağlamak için ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri geliştirmek isteyenler nöral bağlantıbeyin bozukluklarının tedavisine, insan beyninin korunmasına ve geliştirilmesine yardımcı olacak ve nihayetinde insanları yapay zeka ile buluşturacak.

İnsan testi başlıyor

Elon Musk, şirketin geliştirdiği beyin çiplerinin insanlar üzerinde test edileceğini daha önce duyurmuştu. Ancak bu testlerin başlayabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay alınması gerekiyordu.

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Neuralink şirketine insan denemeleri için gerekli izinleri verdi.

Neuralink tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İnsanlar üzerinde ilk klinik deneyimize başlamak için FDA onayı aldığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz!

Bu, Neuralink ekibinin FDA ile yakın işbirliği içinde yaptığı inanılmaz çalışmanın sonucudur ve bir gün teknolojimizin birçok insana yardım etmesini sağlayacak değerli bir ilk adımı temsil eder.

Klinik araştırmamız için işe alım şu anda belirsiz. Yakında daha fazlasını duyuracağız!

Elon Musk, gelecekte implantları beynin daha derinlerine yerleştirmeyi başarırlarsa körlük ve depresyon gibi hastalıklara neden olacak. nöral bağlantı ile tedavi edilebileceğini iddia ediyor.

savur-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu