Haber

ABD’li Senatör Sinema, Demokrat Parti’den ayrılarak bağımsız olacağını açıkladı.

ABD’de Arizona Senatörü Kyrsten Cinema, Demokrat Parti’den ayrılacağını ve bağımsız olarak yoluna devam edeceğini açıkladı.

Jake Tapper’ın CNN’deki programına canlı yayınla bağlanan Sinema, siyasetçi mesleği hakkında değerli açıklamalarda bulundu.

Sinema, Demokrat Parti’den istifa edeceğini belirterek, “Arizona’da bağımsız olarak üye oldum. Biliyorum birileri buna şaşıracak ama bu aslında çok anlamlı. Hiçbir zaman tek bir partinin kalıbına girmedim. Bunu yapmaya çalışma, bunu istemedim.” söz konusu.

Senato’daki komitelerde çalışmaya devam edeceğini belirten Sinema, “Her gün işe geldiğimde aynı şeyleri yapacağım. Her zaman komitelerde ne yapıyorsam aynısını yapacağım, hep birlikte çalışacağım.” her iki partiden meslektaşlarım.” dedi.

Beyaz Saray’dan açıklama

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre yaptığı yazılı açıklamada, Sinema’nın birçok yasanın onaylanmasında kendileri için önemli bir ortak olduğunu belirtti.

Sinemanın ayrılmasının Senato’nun çoğunluğunu Demokratlardan yana değiştirmeyeceğini belirten Jean-Pierre, “Sinema ile başarılı bir şekilde çalışmayı umuyoruz” dedi. sözünü kullandı.

Senato’da parti dağılımı

8 Kasım’da yapılan ara seçimlerin ardından 6 Aralık’ta Gürcistan’da yapılan ikinci tıp seçimlerini Demokratların kazanmasıyla 100 kişilik Senato’daki koltuk dağılımı 51 Demokrat ve 49 Cumhuriyetçi olarak belirlendi.

Sinema’nın bu dağıtımda Demokratlarla hareket edip etmeyeceği kesinlik kazanmazken, Sinema Cumhuriyetçilerle hareket etse bile Kamala Harris’in eşitliği bozmadaki rolü nedeniyle çoğunluk hala Demokratlarda kalıyor.

Senato’ya “bağımsız” olarak giren Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Maine Senatörü Angus King, Demokratların yanında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu