Haber

Gamze Taşcıer’den Bakan Yanık’a: “Sayın Bakanım sözlerinize yarın Meclis’e geldiğinizde Genel Kurul’da gerekli cevabı vereceğim. Ama dinleyin, salondan…

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; İsmailağa Cemaati Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızıyla 6 yaşında imam nikahlı nikah kıymasına ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a tepki gösterdi, ” Bunlar çok insani, siyasetin konusu değil.” Taşcıer, Yanık’ın “Siyasi hırslarınıza yine teslim oldunuz, vicdanınız karardı” yanıtına; “Sayın Bakanım yarın Genel Kurul’a geldiğinizde sözlerinize gerekli cevabı vereceğim. Ama dinleyin, salondan çıkmak yok” diye cevap verdi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın, İsmailağa Cemaati Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızıyla evli olduğuna ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. imam nikahı

Taşcıer, Bakan Yanık; Sosyal medya hesabından “Bunlar son derece insani, siyaset konusu değil” ifadesini içeren bir haber paylaşarak; “Sayın Bakanım eğer çocuklar tarikat elinde ve vakıflarda cinsel istismara uğruyorsa bundan daha siyasi bir mesele olamaz. Bu yapılanmalara verdiğiniz koşulsuz desteğin sonucudur bu olaylar. Siz de izinden gidiyorsunuz. ‘bir kez’ ifadesini kullanan selefinizin.”

Yanık, Taşcıer’e; “Gamze Taşcıer Bey, siyasi emellerinize teslim oldunuz, vicdanınız karardı. Biz hükümetlerimiz döneminde, kimden ve nereden gelirse gelsin şiddet ve taciz konularında büyük bir hassasiyetle hareket ettik.”

Taşcıer ise Bakan Yanık ile yaptığı paylaşımda; “Sayın Bakanım yarın Genel Kurul’a geldiğinizde sözlerinize gerekli cevabı vereceğim. Ama dinleyin, salondan çıkmak yok” diye cevap verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu