Haber

Adıyaman’da ünlü besteci Aziz Çelik’in eserleri enkaz altında aranıyor

Adıyaman, 6 Şubat’ta meydana gelen sarsıntılardan en çok etkilenen illerden biri oldu.

1990 yılında TRT tarafından Yılın Şarkısı seçilmiştir. “Türkmen Gelin”özellikle “Aman Allahım burası Adıyaman”Ve “Tavuk Pişirdim”Ünlü türkülerin yazarı ve bestecisi Adıyamanlı Aziz Çelik, depremde yıllara bıraktığı sanat geçmişini enkaz altında bıraktı.

Aziz Çelik (76) yaklaşık 50 yıldır sanat icra ediyor. Yüzlerce eserin sahibi Aziz Çelik, bu eserleri tek bir kitapta toplamak için çalışıyordu.

Yüzlerce eserin sahibi

Taslak defterin ve bilgisayarın karalamaları Ulu Cami Mahallesi’nde bulunan Türk Musikisi Sanatı Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Adıyaman İl Temsilciliği’ndeydi.

MESAM Adıyaman İl Temsilcisi Aziz Çelik, depremde iş merkezinin yıkılması sonucu enkaz altında kaldı. Aziz Çelik’in MESAM’a bildirdiği eski eserlerinin yedeklerinin olduğu ancak yeni eserlerinin nüshalarının bulunmadığı öğrenildi.

Enkazda bestelediği şarkıyı seslendirdi

Enkazda eserlerini ve bilgisayarını arayan ünlü besteci Aziz Çelik, enkazda cümbüş yaparak ‘Aman Allahım burası Adıyaman’ türküsünü söyledi.

Besteci Aziz Çelik, “Bütün çalışmalarımı tüketecek bir kitap hazırlıyordum. Bütün çalışmalarımı bu kitapta toplayacaktım. Bir deftere karalamıştım ve bilgisayara aktaracaktım. Depremde bu işlerim ve bilgisayar enkaz altında kaldı. Sadece MESAM’a bildirdiğim işlerin kayıtları var. Ama yeni işlerimin hepsi gitti, hiçbir şey kalmadı. Onları bildirmediğim için geriye bir şey kalmamıştı. Çok aradım bulamadım; aramaya devam ediyorum. ‘Türkmen Gelini’ 1990 yılında TRT tarafından yılın şarkısı seçildi. Ondan sonra ‘Aman Tanrım burası Adıyaman’, ‘Tavukları ben pişirdim’ gibi eserlerimi birçok sanatçı okudu. Dayımın oğlu kemancı Ramazan Siner’i ve 25 yakınımı depremde kaybettim”söz konusu.

haberdikmen.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu