Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Van’da yeni sosyal hizmet kampüsünün temelini attı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Vatandaşlarımızı evde bakım hizmetlerimizle ve gerektiğinde maddi destekle her zaman destekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın sağlığından, mutluluğundan ve sosyal katılımından kendimizi sorumlu görüyoruz.” söz konusu.

Göktaş, kadın kursiyerlerin Van’daki programları kapsamında Evliya Çelebi Uygulama Oteli’ndeki Aile Destek Merkezlerinde yaptıkları çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında personelden ve kadınlardan bilgi aldı.

Daha sonra Edremit ilçesindeki Sosyal Hizmet Kampüsü’nün temel atma törenine katılan Göktaş, bugün kentte çok sayıda ziyaret ve açılış yaptıklarını söyledi.

Van’da çok titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Göktaş, “Hükümetimiz özellikle 2011 depreminden sonra Van’ı güçlendirmek için çok çaba harcadı. Çok şükür çalışmalar meyvesini veriyor ve Van’ın refah seviyesi yükseliyor. İlk defa Van’dayız.” “Buraya geldim. Bu güzel şehrin gelişimini gururla takip ettim. Gittiğim her yerde bu güzel şehri anlatmaya devam edeceğim.” dedi.

“Van’a özel binanın temelini atıyoruz”

Vatandaşların ihtiyaçlarını tespit edip, onlara ulaşmalarını beklemeden hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduklarını belirten Göktaş, hizmetleri toplumun her kesimine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Dezavantajlı gruplara yönelik yeni hizmet modelleri belirlediklerini anlatan Göktaş, şöyle konuştu:

“Özel bakıma muhtaç engelli ve yaşlı bireylerin bakımını sadece ailelerinin sorumluluğuna bırakmıyoruz. Bu sosyal hizmet kenti bu nedenle çok değerli. Sorunların ortadan kaldırılması için bir takım çalışmalar yapılacak. Her zaman destek veriyoruz. Evde bakım hizmetlerimizle ve gerektiğinde maddi desteğimizle vatandaşlarımıza söz veriyoruz. Tüm vatandaşlarımıza bağlıyız.” Vatandaşlarımızın sağlığından, memnuniyetinden ve sosyal katılımından kendimizi sorumlu görüyoruz. Bu anlamda bugün Van ilimize özel bir binanın temelini atıyoruz. Van Sosyal Hizmet Kampüsümüz toplam 67 bin 961 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Buna Aktif Yaşam Merkezi, Bakım ve Rehabilitasyon İdari Binası, Çocuk Lojmanları ve Çocuk Lojmanları da dahildir. Spor“Külliyeler, konaklama binaları gibi bölümler var.”

Kampüste çocukları da unutmadıklarını belirten Göktaş, “Çocuklara yönelik aktivite alanlarına da yer verdik. Çünkü mutlu çocuklar, mutlu anneler ve mutlu aileler inşa etmek için her birey düşünülerek oluşturulmuş bir kampüs. çocuk yurtları, müstakil bir tane var spor Ayrıca yüzme havuzu da olacak. Tüm detaylarıyla tasarlanan kampüsümüzün tüm vatandaşlarımıza yeni bir soluk olacağına inanıyorum. Çok çeşitli aktivite alanlarını kapsayan kampüsümüzde ağırladığımız misafirlerimize özel bir yaşam alanı sunuyoruz. Üretimine başlanan Sosyal Hizmet Kampüsümüzün güzel olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali ve Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Balcı, “Bu engelli annelerin ve engelli ailelerin sorunlarını anlamak, onların sorunlarına dert açmak, yaralarına merhem olmak amacıyla hazırlanmış bir projedir. Devletin kaynakları devletin kaynaklarıdır.” Milletin kaynaklarını devletin asıl sahibi olan millete, milletin engellilerine, engellilerine veriyoruz.” “Onların annelerine ve çocuklarına para harcamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “Bir yandan sosyal politikalarımızı anlatmaya, sosyal politikalarımız çerçevesinde gelişen memnuniyetleri yaşamaya çalışıyoruz. Diğer yandan hem kamu yatırımlarımızı hem de yatırımlarımızı inceliyoruz. Toplumumuzun sosyal tesislerinin yapılması amacıyla büyükşehir belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalarla, şehrimize yeni yatırımlar kazandırıyoruz.” dedi.

Programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve kurum amirleri katıldı.

Programın ardından Bakan Göktaş ve beraberindekiler Edremit ilçesindeki Kıyı Aile Destek Merkezi’ni ziyaret ederek kadınların yaptığı ürünleri inceledi ve Edremit Kent Meydanı’nda açılan Kadın Esnaf Standını ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu