Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Atıksu Arıtma Tesisindeki suyu geri dönüştürerek yeşil alanlarda kullanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki suyu geri dönüştürerek bu suyu yeşil alanlarda kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’de sorumluluk alanı içindeki yeşil alanların yüzde 90’ını İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde arıttığı suyla suluyor.

Dünyadaki hızlı nüfus artışı, iklim değişikliği ve çevre kirliliği saf suyun miktarını ve kalitesini etkilerken, bu durum mevcut su kaynaklarının değerini daha da artırmaktadır. Bu kapsamda atık sular uygun arıtma süreçlerinden geçirilerek yeniden kullanılıyor ve Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki parkların yüzde 90’ından fazlası geri dönüştürülmüş su ile sulanıyor.

MENTEŞE’DEKİ PARKLARIN YÜZDE 90’I ARITILMIŞ SU İLE SULANIYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hizmete aldığı atıksu arıtma tesisleri ve yeni inşa edeceği atıksu arıtma tesislerinde atık suyun geri kazanımını sağlayan bir sistemi uyguluyor. Muğla Belediyesi döneminde 2013 yılında hizmete açılan ve merkez mahallelere hizmet veren günlük 17 bin 111 metreküp kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi’nde ileri biyolojik arıtma işleminden sonra atıksular, filtreleme ve dezenfeksiyon üniteleri ile yeniden kullanım kriterlerine getiriliyor. Menteşe Mahallesi. Böylece Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki 384 bin 500 metrekare yeşil alanın 359 bin 294 metrekaresi arıtılmış suyla sulanırken, Menteşe’deki park ve bahçelerin yüzde 90’ından fazlası sulanıyor. Yeşil alanların geri dönüştürülmüş su ile sulanması hem su tasarrufu sağlar hem de daha yeşil bir çevre sağlar.

musabeyliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu