Haber

AK Parti Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinde belediye başkan adaylarını açıkladı

AK Parti’nin 31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetimler Genel Seçimi için Kahramanmaraş’ın 11 ilçesindeki belediye başkan adayları belli oldu.

Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhur İttifakı Aday Tanıtma Toplantısı’nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, kentin yüzyılın felaketini yaşadığını söyledi.

Mevkilerin hiçbir öneminin olmadığını belirten Yavuz, “Biz davaya bağlı insanlarız, davanın askerleriyiz. Mevki gidebilir. Mevki olmayabilir ama dava vardır ve bizlerin görevidir. Davanın askeri. Bundan sonra siyasetimizi bu bilinçle yapacağız.” söz konusu.

AK Parti’nin 2002’de iktidara geldiğinde çözümsüz sanılan pek çok sorunu çözdüğünü belirten Yavuz, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımız iktidara geldiği günlerde bize ‘Hayallerinizi bir kağıda yazın’ deseydi, bu hayalleriniz arasında başörtüsü sorununun tamamen ortadan kaldırılması da yer alır mıydı? Avukat olmak mümkün, hakim olmak mümkün, hakim olmak mümkün. Savcı, vali, bakan, milletvekili, polis ve başörtülü bir asker. Böyle bir rüya var mıydı? “Peki 2008’de Milliyetçi Hareket Partisi ile kafa kafaya verip kafa kafaya verip şöyle dediğimizi hatırlıyor musunuz? , “En azından üniversitedeki başörtüsü sorununu çözelim mi?” Üniversitedeki başörtüsü sorununu çözebilir miyiz diye görmek için. Partiye kapatma davası açıldı. Şubat ayında görüştük, mart ayında kapatma davası açıldı. Anayasa Mahkemesi, anayasaya aykırı karar vererek iptal etti. Ya Ayasofya açılacak deselerdi tüm hayallerimiz açısından zor bir iş olurdu. Çünkü Ayasofya’yı açmaya kalkışmak bir zamanlar idam riskinin işaretiydi ama Cumhur İttifakı’nın hayır duası ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğiyle Ayasofya “açıldı.”

Programda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel de konuşma yaptı.

Cumhur İttifakı’nın adayları Afşin’de Koray Kıraç, Andırın’da Ahmet Sinan Gökşen, Dulkadiroğlu’nda Necati Okay, Elbistan’da Abdullah Yener, Göksun’da Hüseyin Coşkun Aydın, Onikişubat’ta Hanifi Toptaş, Pazarcık’ta Murat Ceyhan ve Türkoğlu. Feyzettin Okumuş, Çağlayancerit’te AK Parti’nin destekleyeceği MHP Adayı Hasan Onaran, Ekinözü’nde AK Parti’nin destekleyeceği MHP Adayı Harun Şahin ve AK Parti’nin 2013’te destekleyeceği MHP Adayı Murat Ceyhan. Nurhak.

Toplantıya AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Vahit Kirişçi, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Tuba Köksal, Mehmet Şahin ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ile partililer katıldı.

altinekin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu