Haber

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ oldu

Kulislerden sızan bilgilere göre AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ oldu.

AK PARTİ’NİN ADAYLARI NET OLMAYA BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını yarın Ankara’da düzenlenecek törenle açıklayacak. Aday tanıtım toplantısı öncesinde AK Parti’nin belediye başkan adayları birer birer kulislerden sızmaya başladı.

HAMZA DAĞ İZMİR’DE ADAY OLDU

Bu isimlerden biri de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dı. Kulislerde yer alan bilgilere göre Hamza Dağ’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu belirtildi.

Hamza Dağı

İSTANBUL DAHİL 26 ilin ADAYLARI AÇIKLANDI

Erdoğan, 7 Ocak’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtma Toplantısı’nda başta İstanbul olmak üzere 26 ilin adaylarını açıkladı. İstanbul’da Murat Kurum, Kocaeli’de Tahir Büyükakın, Eskişehir’de Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Bursa’da mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş , Denizli’de mevcut belediye başkanı Osman Zolan, Balıkesir’de mevcut belediye başkanı Yücel Yılmaz, Aydın’da milletvekili. Mustafa Savaş, Samsun’da Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Erzurum’da mevcut belediye başkanı Mehmet Sekmen, Muğla’da Prof. Dr. Aydın Ayaydın ve Mehmet Hilmi Güler Ordu’da aday oldu.

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu. 1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Şubat 2008’de yapılan 3. Olağan Kurultay’da sırasıyla Gençlik Kolları İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. 2011 seçimleriyle 24. dönem İzmir Milletvekili seçilen Dağ, yeniden seçildi. Sırasıyla 25., 26. ve 27. dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.

Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Kurulu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. 2014 yılından bu yana AK Parti Merkezi Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında da Seçim İşleri Birimi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 29 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen 3. Olağanüstü Kurultayı evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu