Ekonomi

Analistler, Yatırımcı Toplantısının Ardından Canavar İçecek İçin Fiyat Hedeflerini Artırdı

Monster Beverage Corporation (MNST) hisseleri Çarşamba günü borsa açılışı öncesinde değer kaybetti. Bu düşüşe rağmen Goldman Sachs ve BMO Capital Markets’taki mali analistler, son yatırımcı brifinginin ardından şirket hisseleri hakkında olumlu görüşe sahip.

Salı günü ortak İcra Konseyi Liderleri Rodney Sacks ve Hilton Schlosberg’in liderliğindeki kurumsal güncelleme toplantısının ardından şirketin hisseleri piyasa açılmadan önce yaklaşık %1,2 oranında düştü.

Şirketin hisselerine “Piyasa Performansı” notu veren BMO Capital Markets, toplantı sonrasında yayınladığı raporda MNST hisseleri için fiyat hedefini 58 dolara yükseltti.

Mali analistler, Monster Beverage’ın toplantı sırasında 2024 mali projeksiyonlarına ilişkin çoğunlukla iyimser bir konuşma yaptığını gözlemledi. Ancak 2023’ün dördüncü çeyreğinin zorluklarla karşılaşabileceğini kaydetti. Monster Beverage, geçici operasyonel verimsizlikler nedeniyle bu çeyrekte brüt kar marjlarının daha düşük olabileceğini ve şirketin mali zarar beklediğini öne sürdü.

“Dördüncü çeyreğin potansiyel karmaşıklıklarına rağmen, Monster Beverage’in 2024’te önemli büyüme kaydedeceği bir yıl daha için iyi bir konumda olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Şirketin ek gelir yaratabilecek fiyatlandırma stratejilerini ayarlama fırsatı var. Ancak şu anda biz 2024 varsayımını paylaşıyorum.” “Kişi başına faizimizin 32 katı değerinde olduğundan hisse senedine daha cazip bir fiyat noktasında yatırım yapmayı düşünüyoruz.”

Bu arada Goldman Sachs, Monster Beverage hisseleri için fiyat hedefini 62 dolardan 68 dolara yükseltirken “Al” tavsiyesini de korudu.

Analistler, güçlü yeni ürün hattı gibi büyümeyi tetikleyebilecek çeşitli faktörleri öne sürerek, şirketin mevcut yıl ve sonrası için beklentilerine ilişkin daha iyi bir görüşle toplantıdan ayrıldı.

Goldman Sachs analistleri, “Yönetim ekibi ABD pazarında fiyatlarda bir artış olduğunu açıklamasa da – ki bu bir olasılık olarak değerlendirildi – potansiyel fiyat ayarlamaları için piyasayı değerlendirmeye devam ettiklerini belirttiler” dedi.

Yatırım bankası aynı zamanda Monster Beverage’in maliyetler üzerindeki baskılar hafifledikçe bu yıl brüt kar marjlarını önemli ölçüde artırabileceğini öngörüyor. Bang enerji içeceklerinin eklenmesinin marjlara olumlu katkı sağlaması bekleniyor, Monster Beverage, Monster enerji içeceklerinin üretiminin bir kısmını kendi bünyesine almayı planlıyor ve Amerika Birleşik Devletleri pazarında fiyat artışları olasılığı var. Şirketin brüt kar marjının 2024 yılında 225 baz puan artarak %55,3’e yükselmesi bekleniyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu