Haber

Akademisyen Ceren Damar’ı öldüren sanıkların avukatının yargılanmasına devam edildi.

Akademisyen Ceren Damar Şenel’in cinayet davasında, maktul ve ailesine kullandığı sözler nedeniyle “hakaret” suçundan yargılanan sanık avukatı Vahit Bıçak’ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Şenel’in babası Mustafa, annesi Feyzan Damar ve eşi Levent Şenel’in yanı sıra çok sayıda avukat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Öte yandan sağlık durumu nedeniyle duruşmaya gelmeyeceğini avukatı aracılığıyla bildiren tutuklu sanık Vahit Bıçak, duruşma devam ederken eli sargılı olarak salona gelerek sanıkların başucunda yerini aldı. Bank.

Peder Mustafa Damar, yaklaşık 4 yıldır hukuki çaba sarf ettiğini belirterek, sanıkların yaptığı hataların cezasını çekmediği için hata yapmaya devam ettiğini savundu.

Bıçak’ın hakkında onlarca soruşturmaya sebep olduğunu ve hepsinin takipsizlikle sonuçlandığını belirten Damar, önceki duruşmadaki yazılı savunmasında bu gerçeği çarpıttığını belirterek, “Kendisini ölümle tehdit ettiğime dair açıklamalar yapıyor. mahkeme doğru karar verecektir.” dedim.

Anne Feyzan Damar ise kızının canavarca bir hisle katledildiğini belirterek, sanık Bıçak’ın manevi hafızasına hakaret içeren ifadeler kullandığını belirterek, “Sanık her seferinde duruşmaya gelmek istemiyor. Şeker hastası geçmiş olsun, insülin iğnesini vurabilirdi” Şeker hastalığı gibi değil, tedavisi yok. Yıllardır ağlıyorum.” dedi.

Sanık Bıçak’ın avukatı Ersoy Aytaç da avukatlık yapanların özellikle “kadın cinayeti” ve “hırsızlık” suçlarını işleyenlerin yargılandığı davalarda bazen linç edildiğini iddia etti.

Bıçak’ın sanık avukatı olduğu Ceren Damar cinayeti davasında da benzer bir durumun yaşandığını ve bu durumun savunma hakkını ihlal ettiğini öne süren Aytaç, avukatların sadece mesleklerini icra etmeye çalıştıklarını söyledi.

Davalı Bıçak ise savunmasını hazırlamak için ek süre talep etti.

Açıklamaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Bıçak’a savunmasını hazırlaması için son kez süre verildiğini belirterek duruşmayı 10 Mart’a erteledi.

iddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, akademisyen Ceren Damar’ın kopya çekerken yakalanan öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından odasında öldürüldüğü hatırlatıldı.

Hikmet’in bu eylemi nedeniyle “kamu görevi nedeniyle adam öldürmek” suçundan 21 Şubat 2020’de Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

İddianamede, Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın duruşma sırasında kullandığı bazı tabirlerle Mustafa ve Feyzan Damar’a hakaret ettiği, hayatını kaybeden Ceren Damar’ın ise “hafızasına hakaret ettiği” ve bu nedenle tutuklanması gerektiği kaydedildi. cezalandırılmış.

Söz konusu suçlardan Bıçak’ın 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

haber-halfeti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu