Haber

Altı Partinin Bir Araya Geldiği Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek

Altı partinin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini açıkladı.

Aralarında HDP, Yeşil Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TOP), İşçi Hareketi Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, ortak bir açıklama .

Açıklamada, “Türk siyasetinin bu kırılma aşaması” 14 Mayıs seçimleri için değerlendirildi. Altı tarafın imzaladığı metinde “hem geleneğimize hem de gelecek nesillere olan borcumuz kapsamında yerine getirmeyi kabul ettik” denildi.

Ortak duyuruda seçmenlere, “Bu tarihi seçimde Türkiye halklarını bir kez daha milletvekili seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet ediyoruz.”

Emek ve Özgürlük İttifakı bildirisinin tam metni

“Türk siyasetinin bu kırılma aşamasında hem geleneğimize hem de gelecek nesillere olan borcumuz kapsamında tarihi görevimizi yerine getirmeyi kabul ettik. Bu kapsamda 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bilinmelidir ki, Türkiye siyasi tarihinin en değerli seçiminde faşizme karşı zafer kazanmanın tek yolu Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak değildir. Aksine faşizmi geriletmenin en değerli yollarından biri TBMM’de çoğunluğu sağlayacak aritmetiği sağlamaktır. Bu durumu sağlamak için tüm Türkiye halklarını 14 Mayıs 2023 Milletvekili Seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na oy vermeye çağırıyoruz. Tüm ezilenlerin, yok sayılanların, sömürülenlerin ve sömürülenlerin mecliste temsil edilmesinin tek yolu Emek ve Özgürlük ittifakı çatısı altında toplanarak meclisin sözcüsü, otoritesi ve karar vericisi olmaktır.

Bu tarihi seçimde; Türkiye halklarını milletvekili seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz.

Emek ve Özgürlük ittifakı 28 Nisan 2023′

haber-han.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu