Yaşam

Canik, TEKNOFEST’te Gençlerin Odak Noktası Oldu

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, TEKNOFEST 2023’te gençler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023’te yer alan Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, katılımcılardan tam not aldı. İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen festivalde farklı ülke ve şehirlerden katılımcıların yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Canik Özdemir Bayraktar Discovery Campus stant alanı özellikle gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Stant alanında oluşturulan atölyelerde tasarım ve üretim çalışmalarını uzman eğitmenler eşliğinde yürüten gençler, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi’ndeki atölye, laboratuvar, uygulama ve keşif alanlarını kurulan ekran üzerinden 3 boyutlu olarak yakından inceliyor. stant alanında. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nün beğeniyle izlendiği festivalde çocuklar, stant alanında dünyaca ünlü tarihi zeka ve strateji oyunlarıyla festivalin keyfini doyasıya çıkarıyor.

Hem tasarlıyor hem üretiyorlar

TEKNOFEST 2023’te gençlerin uğrak yeri olan Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüs stant alanı, katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle ziyaret edilmeye devam ediyor. Stant alanında oluşturulan atölyelerde gençler, kendilerine sağlanan geri dönüşümlü malzemelerden tasarım ve üretim çalışmalarını uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştiriyor. Gençlerin özgün fikirler ürettikleri, hayallerini gerçekleştirdikleri ve el sanatlarını geliştirdikleri atölyelerde gençler kendi tasarımlarını yapıyor ve üretiyor. Çalışmaların ardından gençlere ikramlarda bulunuldu.

“Milli teknoloji hamlesi ile ülkemizin çalışmaları herkesin gözü önünde”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşke’de eğitimlerin devam ettiğini ve TEKNOFEST 2023’te Keşif Yerleşke’ye yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin bilim insanlarını yetiştirdiğimiz Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkemizin açılışı yapılıyor. Gelecek, 2022 yılında ilimizde Karadeniz Bölgesinde düzenlenecek TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Bu yıl Canik Keşif Yerleşkemiz ile birlikte TEKNOFEST 2023’te yerimizi aldık. Canik Keşif Yerleşkemiz atölyeleri, laboratuvarları, keşif alanları ve sunduğu olanaklarla gençlerimiz ve ailelerimiz tarafından büyük beğeni topluyor. Stand alanımızda uzman eğitmenlerimiz eşliğinde eğlenirken öğrendikleri tasarım ve üretim çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Canik Keşif Yerleşkemizde eğitimlerimiz özel eğitim müfredatı çerçevesinde T3 Vakfı’nın uzman eğitmenleri eşliğinde devam etmektedir. Discovery Kampüsümüzde gençlerimizi ve çocuklarımızı bilim ve teknoloji ile buluşturuyor, uygulamalı eğitimler veriyoruz. Bugün milli teknoloji atağıyla ülkemizin ürettiği eserler herkesin gözü önünde. Milli ve özgün teknolojilerin daha da geliştirilmesi için gençlerimizin yetiştirilmesi esastır. Allah’ın izniyle Discovery Kampüsümüzde geleceği keşfedecek, yerli ve milli eserler üretecek, bu bayrağı daha ileriye taşıyacak nesiller yetiştireceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

melikgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu