Ekonomi

Altının Gram Fiyatı 1970 Lira Seviyesinde

Güne yükselişle başlayan gram altın, 1970 lira seviyesinden işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,84 artışla 1959 liradan tamamladı.

ÇEYREK VE CUMHURİYET NE KADAR?

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1970 liraya yükseldi. Bire bir dakikaların prestijiyle çeyrek altın 3 bin 300 liraya, cumhuriyet altını ise 13 bin 450 liraya satılıyor. Altının ons fiyatı şu anda yüzde 0,2 fiyat kârıyla 2 bin 28 dolar seviyesinde dengelendi.

ANALİSTİN YORUMU

Analistler, Orta Doğu’da artan jeopolitik risklerin güvenli liman varlıklarına olan talebi desteklediğini ve bu risklerin emtia fiyatlarındaki oynaklığı artırdığını kaydetti.

Ortadoğu’da gerilim yüksek kalırken, dün gece Yemen’deki İran destekli Husiler, Aden Körfezi’nde ABD’ye ait bir gemiyi seyir füzeleriyle hedef alarak “tam isabet” vurduklarını duyurdu.

Öte yandan analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki dönemde atacağı para politikası adımlarına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatlarını da etkilediğini ve son dönemde güçlenen “güvercin” fiyatlamanın devam ettiğini belirtti. Yeni yıla Mart ayında başlayacak olan dünya, gün geçtikçe gücünü kaybetmeye devam ediyor.

Para piyasalarında Fed’in Mart ayında faiz indirimine başlayacağına dair tahminler yüzde 55’e gerilerken, faiz indirimi fiyatlandırması da geçen haftadan bu yana yaklaşık 20 baz puan geriledi.

Analistler, günün geri kalanında yurt içi veri gündeminin sakin geçeceğini belirtirken, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarının yanı sıra Michigan Üniversitesi tüketici inanç endeksi ve ikinci el konut satış bilgilerinin de önemli olduğunu belirtti. ABD’de yurt dışında da izlenecek. Teknik olarak altının ons fiyatı 2 bin artacak. 40 ve 2 bin 60 dolar seviyelerinin direnç konumunda, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyelerinin ise destek pozisyonunda olduğunu belirtti.

haber-gonen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu