Ekonomi

Antalya’nın meşhur ihraç domates fidesi Erciş’te yüksek verim bekleniyor

Antalya’nın ihraç domatesi Erciş’te hayat buldu

VAN – Antalya’nın meşhur ihraç domates fidesi Quantum F1, Van’ın Erciş ilçesinde deneme amaçlı dikiliyor ancak yüksek verim bekleniyor.

Adana’da tarımla uğraşan Yılmaz Baştaş, Ercişli çiftçi Bilal Hamuryen’in desteğiyle Antalya’nın meşhur Quantum F1 ihraç domates fidesini ilçeye dikmeye karar verdi. Ziraat mühendisleri tarafından yapılan çalışma ve analizler sonucunda Erciş’in toprağının ve suyunun verimli olduğu, deneme amaçlı dikilen domatesten yüksek verim beklendiği anlaşıldı.

Adanalı çiftçi Yılmaz Baştaş, fizibilite çalışması için Adana’ya geldiklerini belirterek, “Bu bölgede kuantum adı verilen domatesi deneme amaçlı 4,5 dönüm araziye ektik. Kuantum domates Türkiye’nin ihraç ettiği bir ürün. Antalya.Çok kaliteli bir ürün.Raf ömrünün uzun olduğunu ve bu bölgeye uygun olduğunu gördük.Bu domatesi burada 4.5 dönüme deneme amaçlı diktik.İş kalitesinin çok yüksek olduğunu gördük. Tonajın yüksek olduğunu gördük. Bu bölgeye gelir getireceğini iddia ediyoruz. Buradaki çiftçilerimiz bu domates çeşidini yetiştiriyor. Bu bölgeye ekonomik olarak ciddi katkı sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.

Baştaş, Erciş’teki arazilere ekim yapmasını sağlayan çiftçi Bilal Hamuryen’e de teşekkür ederek, “Amacımız bu domates fidesini daha çok çiftçiyle buluşturmak ve bu domatesin daha fazla alana ekimini sağlamak olacak.”

Tarladan domates alan Metin Kılıç isimli vatandaş, Erciş’te ikamet ettiğini belirterek, “Kışlık domates ihtiyacımız vardı. Adanalı çiftçimizin Erciş’te kuantum asma domates ürettiğini duyduk. Daha sonra Çelebibağı Mahallesi’ne geldik. Buradan domates aldım. Domatesler çok kaliteli ve “Tatlı. Erciş’teki halkımıza da tavsiye ediyoruz. Kışlık ihtiyaçları için gelip buradan domates alabiliyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu