Teknoloji

Apple’ın Yeni Saatleri Ghost Touch Sorunuyla Gündemde

Daha önce Masimo’nun kan ölçme özelliği nedeniyle dava ettiği Watch Series 9 ve Watch Ultra 2, artık hayalet dokunma sorunuyla can sıkıyor.

ABD Uluslararası Ticaret Komitesi, 2021 yılında Apple’ın ışık bazlı kan ölçümü özelliğine 5 patent ihlali iddiasıyla dava açan sağlık teknolojileri şirketi Masimo’yu buldu ve Apple’ın bu özelliği yeni cihazlarında kullanmasını yasakladı. Watch Series 9 ve Watch Ultra 2’nin yeni sorunu ise akıllı saatlerin kullanımını engelleyecek olması.

Apple’ın 22 Eylül 2023 tarihinde ülkemizde satışa sunduğu Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerinde, kullanıcıların şifre girmesini engelleyen hayalet dokunma sorunu bulunuyor. Ghost touch, rastgele bir kullanıcı etkileşimi olmamasına rağmen kendine dokunarak ekranın çeşitli yerlerinde farklı işlemler gerçekleştirmesi anlamına geliyor. MacSöylentilerApple’ın yayımladığı üzere yetkili servis sağlayıcılara gönderdiği notta, “Apple’ın Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 cihazlarında dokunmatik kaynaklı sorunun farkında olduğu ve araştırdığı” belirtildi.

Apple Cihazlardaki Ghost Touch Sorunu Ne Zaman Çözülecek?

Apple, kullanıcılara cihazlarını güncel tutmalarını ve müşterilerin Digital Crown ile yan düğmeleri aynı anda basılı tutarak cihazlarını yeniden başlatabileceklerini tavsiye etti. Bu da sorunun yazılımdan kaynaklandığı ve WatchOS güncellemeleriyle çözülebileceği konusunda kullanıcılara gönül rahatlığı sağlıyor. Şimdilik Apple, hayalet dokunma sorununun çözümü için makul bir tarih belirtmedi ancak bu sorunun kısa süre içerisinde çözülmesi bekleniyor.

emethaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu