Haber

İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent’te 860 Ar-Ge ve inovasyon projesi gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent’te 2012 yılından bu yana 860 Ar-Ge ve inovasyon projesi yürütüldüğü bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Teknokent’te düzenlediği basın toplantısında, Teknokent’in şehrin inovasyon merkezi olduğunu söyledi.

Teknokent’in 2012 yılında üniversite bünyesinde 381 bin metrekarelik alanda faaliyete başladığını hatırlatan Kızılay, şöyle devam etti:

“Teknokent’in kurulduğu günden bu yana 860 Ar-Ge ve inovasyon projesi hayata geçirildi. Şu anda Teknokent’te 80 şirketimiz aktif olarak çalışıyor. Şirketlerimiz arasında en önemlileri yazılım ve bilişim sektörüyle ilgili. Ayrıca, Sağlık, elektronik, kimya ve tarım şirketlerimiz de burada faaliyet gösteriyor.”Elbette bilişim ve yazılım günümüzün en önemli alanlarıdır ve biz üniversite olarak teknokentte sağlığa çok önem veriyoruz. Sağlık şirketlerinin gelişmesi ve çoğalması için büyük çaba harcıyoruz.”

Prof. Dr. Kızılay, kuluçka merkezi oluşturduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Teknokent olarak yeni bir atılımla yine daha fazla Ar-Ge ve inovasyon faaliyeti gerçekleştirerek girişimcilere, yeni fikirlere, yeni projelere ev sahipliği yaparak deprem öncesine göre çok daha fazla projeyi hayata geçirmeyi kendimize hedef koyduk ve bunun üzerinde çalışıyoruz. Birçok proje başvurusu var.” Var ve bunları uyguluyoruz. Teknokentimiz bugüne kadar 860 çok değerli projeye, Ar-Ge ve inovasyon projesine ev sahipliği yaptı. Şu anda Ar-Ge ve inovasyon alanında 346 kişi çalışıyor. Hedefimiz şu anda 346 olan proje sayısını 1000’e çıkarmak, 860 projemizin üzerine inşa etmek. “Bunun üzerinde çalışıyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini ilgili paydaşlarımızla etkin bir şekilde yürütüyoruz ve bunu her geçen gün daha da artırıyoruz.”

Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Hasan Yılmaz, yüzde 100’ün üzerinde doluluk oranıyla faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti.

haberhozat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu