Haber

Avrupa Şehirler Satranç Şampiyonası’nda “İstanbul”dan çifte zafer

Avrupa Satranç Birliği (ECU) tarafından ilk kez düzenlenen Avrupa Şehirler Şampiyonası’nda İstanbul takımı 12 yaş altı kategorisinde şampiyon, 50 yaş üstü kategorisinde ise ikinci oldu.

30 Avrupa şehrinden toplam 50 takımın yer aldığı organizasyonda Türkiye, İstanbul ve Ankara’dan 5 grup mücadele etti.

Açık, bayanlar, 12 yaş altı ve 50 yaş üstü olmak üzere 4 farklı kategoride hibrit formda gerçekleşen şampiyonada Türkiye adına mücadele eden İstanbul grubu, 9 tıpta 12 yaş altı kategorisindeki tüm maçlarını, 18 puanla namağlup şampiyonluğa ulaştı.

Söz konusu grupta Atilla Kuru, Ali Poyraz Uzdemir, Ömer Akkara ve Zeynep Duru Şahin yer aldı.

Hür Yasin, Bülent Güner, Yakup Sezgün ve Ali Bülent Özveren’den oluşan 50’yi aşkın ekip, birincilikle aynı puanları alarak Avrupa ikincisi oldu.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, “Türk satrancı, Avrupa’da ve dünyada elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. ECU tarafından ilk kez düzenlenen ve Avrupa’nın önemli şehirlerinin yarıştığı turnuvada olağanüstü bir gayret örneği gösteren tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Önümüzdeki yıl hedefimiz şampiyonada daha çok şehirle anlaşmak. Türkiye’nin tanıtımı için bu tür turnuvalara büyük önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk satrancının son yıllarda yükselen grafiğinin sevindirici olduğunu belirten Tülay, şunları kaydetti:

“Maçlar, özellikle Avrupa’da bir milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Sporcularımızın başarısı ve ülke tanıtımına yaptığımız katkı bizi son derece mutlu etti. geniş katılım.”Şehir ekibimizle rekabet etmeyi ve lider şehirlerimizi Avrupa’ya duyurmayı hedefliyoruz. Türkiye, 81 ilden 81 başarılı ekiple katılma potansiyeline sahip. Şampiyonada mücadele eden tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, kazanan takımlarımızı tebrik ediyorum.”

Organizasyonda elde edilen başarı ile Türkiye, Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 18 Yaş Altı kategorisine ücretsiz katılma hakkını elde etti. Türk salonu ise ferah konforu, masaların orta açılımı ve aydınlatmasıyla şampiyonanın ‘en iyi salonu’ seçildi.

selcuk-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu