Haber

Aynı köyden kuzenler, farklı partilerden kuzenler aday oldu

UĞUR İSTANBUL

Artvin Hopa İlçesi’nde aynı isimli kuzenlerden biri CHP’den, diğeri ise AKP’den aday oldu. CHP Belediye Başkanı Adayı Utku Cihan, “AKP’nin aday adayı olan Utku Cihan benim uzaktan kuzenimdir. Doğrudan bir akrabalığımız yok ama aynı hanedan içinde dedelerimiz düzeyinde bir akrabalığımız var. Ama o çok sevdiğim, geçmişten beri görüştüğüm ve birlikte olduğum arkadaşım.” AKP Belediye Başkan Adayı Utku Cihan, “Aslında bu, bildiğiniz gibi rakip aday ve bizim için bir yerel seçim. Bu bir hizmet yarışı. Burada bir demokrasi yarışı var. Her iki tarafın da ortak düşünceleri, kaygıları olduğuna inanıyorum.” ve geleceğe dair düşünceler.” “dedi.

Artvin Hopa İlçesi’nde aynı adı taşıyan CHP ve AKP’nin belediye başkan adaylarının da aynı köyden ve kuzen olmaları dikkat çekti. Her iki aday da Hopa’nın önemine vurgu yaparak süreci anlattı.

“AK PARTİ’NİN HOPA ADAYI BENİM UZAK KUZENİMDİR”

Kazım KoyuncuHeykeli önünde konuşan Kazım Koyuncu’nun Hopa’nın önemli değerlerinden biri olduğunu belirten CHP’nin Hopa Belediye Başkanı Adayı Utku Cihan, şunları söyledi:

“Adım Utku Cihan. AK Parti Adayı Ati Utku Cihan uzaktan kuzenimdir. Doğrudan bir akrabalığımız yok ama aynı aileden dedelerimiz düzeyinde bir akrabalığımız var. Ama çok sevdiğim arkadaşım ve geçmişten beri birlikte olduğum kişi. Dolayısıyla bu kişisel bir karar. Bu onun kişisel kararı, bu benim kişisel kararım. Bu onun kendi politikası ve onun karar vereceği bir şey. Süreç boyunca konuştuk. Aslında birlikte çalışma olanaklarını da konuştuk. Ancak sonuç olarak adaylığımızı açıkladığımız gün aslında telefonda konuştuk ve öyle bir süreç oldu. Ancak şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıyım. Ati Utku Cihan AKP’nin 5 adayından biri. Dolayısıyla süreçte kendi lehine bir adaylık olursa bu konu tekrar gündeme gelecektir. Karışıklık ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sandıklarda Daha çok logo üzerindeki bir işarettir. Bunun dışında herhangi bir kafa karışıklığı yaratacağını düşünmüyorum.

“HOPA’NIN KAZANMASI VE HOPA HALKININ KAZANMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

İkimiz de aynı köydeniz. Köyümüz için önemli bir adım aslında iki belediye başkan adayının çıkması. Bunlardan biri aday, diğeri aday. Böyle giderse iki aday ortaya çıkacak. Sadece isim olarak değil farklı açılardan da kıyaslamak gerekiyor. 15 yıllık belediyecilik tecrübem var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ve daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde belediyecilik deneyimim var. Ben kıdemli şehir plancısıyım, eğitim, belediyecilik ve tecrübe açısından farklılıklar var. İsim aynı olabilir, belki siyasete ve hayata bakış açılarında farklılıklar olabilir. Dolayısıyla bu şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Aslında önümüzdeki dönemde farkımızı daha da öne çıkaracağız. Herhangi bir karışıklık veya sorun olacağından şüphemiz yok. Hopa siyaseti aslında bu tür bir siyasettir. Burada her gün birlikte çabalıyoruz. Bu anlamda Hopa’da dostluğun kazanması, dostluğun kazanması, Hopa’nın kazanması, Hopalının kazanması bizim için Hopa’nın özellikleri açısından önemli. “Öncesi ve sonrasında her zaman birlikte mücadele etmeye hazırız.”

“HOPA KOZMOPOLİTEN BİR YERDİR, ARTVİN VE BENİM İÇİN ÇOK FARKLI BİR YERİNE SAHİPTİR”

Adalet Kalkınma Partisi Hopa Belediye Başkanı Adayı Ati Utku Cihan, şöyle konuştu:

“1977 yılında Artvin Hopa’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Hopa’da tamamladım. Liseyi Trabzon’da okudum. Daha sonra 1999 yılında Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Daha sonra yaklaşık 1 yıl inşaat sektöründe çalıştım. 15 yıldır yurt içi ve yurt dışında alt ve üst kademede çeşitli projelerde görev aldım.2014 yılından bu yana Hopa Belediyesi Teknik İşler Müdürlüğü’nde çalışıyorum.Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday olarak buradayım. Hopa Belediye Başkanı. Benim siyasetle ilgili bir geçmişim yok. Siyasi arenada ilkim. Size uzun uzun anlatacağım. Hopa kozmopolit bir yer. Artvin ve benim için çok farklı bir yeri var. Hopa özellikle değerli ticari ve insani ilişkiler açısından.Doğal olarak her yerin kendine göre güzelliği ve farklılığı var.Hopa sirkülasyon açısından oldukça yeterli.Aslında bu dolaşımın tepkisi yansıma açısından biraz geride kalıyor. Aslında çalışmalarımız ve gelecek planlarımız bu çıtayı biraz daha yukarıya çıkarmak yönünde.

“DOSTLUK VE BARIŞ DİLİNİN KAZANACAĞINDAN KESİNLİKLE ŞÜPHEM YOK”

Aslında bildiğiniz gibi bu hem rakip aday hem de bizim için bir yerel seçim. Bu bir hizmet yarışıdır. Burada demokratik bir yarış var. Çok farklı anlamlar yüklememeliyiz. Her iki tarafın da aslında geleceğe dair ortak niyetleri, korkuları ve fikirleri olduğuna inanıyorum. Bu konuyu farklı şekillerde yorumlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Demokrasi çerçevesinde gerçekleşecek bir yarış olduğunu düşünüyorum. Açıkçası hem bu süreçte hem de gelecekte dostluk ve barış dilinin kazanacağından hiç şüphem yok. Bu anlamda fikirlerim nettir. “Dostluk ve barışın değerini bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

Kaynak: ANKA / Yerel

haber-atasehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu