Yaşam

Burhaniyeliler Deve Güreşleri heyecanını yaşadı

Burhaniye Belediyesi 19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği kapsamında düzenlenen deve güreşleri, son yılların en çekişmeli müsabakalarına sahne oldu. 250 devenin güreştiği karşılaşmalarda, tüm Türkiye’nin merakla beklediği Atçalı Karagözoğlu ile Kozaklı Taşçıbey karşılaşması ve diğer kupa maçları nefesleri kesti.

Burhaniye Deve Güreşleri Arena’da gerçekleştirilen güreş karşılaşmaları, sabah saatlerinde salonu dolduran kalabalığın katılımıyla başladı. 7’den 77’ye, gençten yaşlıya, çocuktan kadına toplumun her kesiminden izleyicinin ilgi gösterdiği güreş müsabakalarında hem maçlar hem de şenlikler coşkulu geçti.

14 kupa karşılaşmasının yapıldığı güreş müsabakalarında başarılı olan develerin sahipleri kupalarını aldı. Kupa mücadelesinde Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası, Burhaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Burhaniye Deveciler Derneği, Burhaniye Esnaf ve Kefil Kooperatifi, Burhaniye Şoförler ve Arabacılar Odası, Burhaniye Tariş Zeytincilik. ve Zeytinyağı Tarımı. Develer, Satış Kooperatifi Başkanlığı, Körfez Kıyı Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı, Burhaniye Ziraat Odası, Burhaniye Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı, Şentürk İnşaat ve Gözçiçek kupaları için Burhaniye Arena’ya gitti. Türkiye’nin en ünlü develerinin katıldığı güreş müsabakaları nefes kesti.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, güreş müsabakalarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, il ve ilçe dışından Burhaniye’ye gelerek Burhaniye Arena’yı ağzına kadar dolduran binlerce güreşçiyi selamladı. 19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği’nde düzenlenen deve güreşleriyle güreş kültürüne ve tarihine verdikleri değeri dile getiren Önder Deveciler, “Burhaniye Belediyesi olarak göreve geldiğimizde en iyi güreşi yapacağımızın sözünü verdik. Tutuyoruz. Bu kültürü yaşatıyoruz ve yaşatacağız. “Burhaniye’de en iyi ve en güzel deve güreşlerini yapacağız, çünkü Burhaniye halkı her şeyin en iyisine, en özeline layıktır” dedi. Konuşmasının ardından Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler teşekkür ederek halkı selamladı ve poşetleri dağıttı.

Toplantıya Önder Deveciler’in yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Uygun Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turhan Çömez, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Adayı katıldı. deve güreşi. Erden Köybaşı, Cumhuriyet Halk Partisi Burhaniye İlçe Başkanı Aylin Yıldırım, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi, Burhaniye Belediye Meclis üyeleri, ilçe protokol müdürleri, oda ve dernek temsilcileri ile binlerce güreşsever katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

korgan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu