Haber

Bakan Bayraktar Zonguldak’ta madene indi ve madencilerle öğle yemeği yedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Zonguldak’taki madene inerek eksi 170 metrede madencilerle öğle yemeği yedi. “Tüm milletimiz adına, sizlerin huzurunda kendilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diyen Bayraktar, madencilerin afetlerdeki çalışmalarını kurumsallaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Zonguldak’a geldi. İlk olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bakan Bayraktar’ı, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve protokol üyeleri karşıladı. TTK Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantının ardından Bakan Bayraktar, TTK Üzülmez madenini ziyaret ederek madenci üniforması ve baretle yerin eksi 170 metre altına indi. Bakan Bayraktar burada öğle yemeği yedi ve personelle sohbet etti.

Maden ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bayraktar, 6 Şubat depreminin yıl dönümü devriyesi dolayısıyla Zonguldak’ta bulunduğunu belirterek, “Açıkçası Zonguldak ve özellikle Türkiye Taşkömürü İşletmesi, özellikle de madencilerimiz, Geçen yıl yaşanan bu büyük felakette çok değerli bir görevi yerine getirdik ve bu hafta da buradayız.” Deprem bölgesindeki çalışmaları yerinde takip edebilmek, vatandaşlarımızla bir arada olabilmek, bir nebze de olsa merhem olabilmek için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere kabinedeki diğer tüm arkadaşlarımız, tüm kurumlarımız orada vakit geçirdik. onların acılarına. Cumhurbaşkanımız cumartesi günü Hatay’daydı. Dün de Adıyaman ve Urfa’daydım. “Ben de oradaydım. Yine bölgede olmaya devam edeceğiz ama bugün özellikle buraya gelmek istedik. Çünkü buraya o bölgenin ve tüm milletimizin madencilerimize olan minnettarlığını ifade etmek için geldik. Onlarla gerçekten gurur duyamayız. Bütün milletimiz adına, huzurunuzda kendilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” söz konusu.

“6 Şubat gerçekten çok büyük bir felaketti” diyen Bayraktar, “Biz asrın felaketi olarak tanımlıyoruz ama hemen ardından tüm devlet kurumlarımızla, ulus devletle el ele vererek yüzyılın felaketini bir faciaya dönüştürdük. yüzyılın birliği. Burada özellikle depremin hemen ardından ilk saatlerden itibaren “Madenciler 23 hafta boyunca sahadaydı. TTK’dan ve diğer madenlerden pek çok arkadaşımız çok değerli bir görevi yerine getirdi” dedi.

“Madencilerin afetlerdeki çalışmalarını kurumsallaştırmak istiyoruz”

Madencilerin afetlerdeki çalışmalarını kurumsallaştırmak istediklerini belirten Bakan Bayraktar, “Umarım bu tür acılar, bu tür felaketler ülkemizde bir daha yaşanmaz ama her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bakanlığa geldikten sonra kendimize koyduğumuz önemli hedefler, madencilerimizin bu yeteneği, afetlerdeki bu yeteneğidir.” “Onların çalışmalarını nasıl daha kurumsal hale getirebiliriz? Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah böyle bir şey yaşamak istemiyoruz ama yaşadığımızda madencilerimizi daha kurumsal bir yapıda göreceğiz. Önümüzdeki dönemde buraya müdahale konusunda en profesyonel şekilde müdahale edeceğiz.” dedi. -ZONGULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu