Haber

Mansur Yavaş Ankara’da taksi ve minibüs esnafını ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Kızılay’daki taksi, minibüs ve çiçekçi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de şoför Oğuz Erge’nin yolcusu tarafından öldürüldüğünü hatırlatan taksi şoförünün araçlarına kamera desteği istemesi üzerine Yavaş, “Şoförler Odası ile de görüştük. Protokol yapıp kuracağız. O kameralar odayla birlikte tüm taksi şoförlerimize ücretsiz. Şu anda 1.800 civarında kamera var.” “Elimizde eski tabletler var, bunu kameraya çevireceğiz, küçük olacak, aynaya takılacak ve kameraları odayla birlikte yerleştireceğiz. Hem can güvenliğiniz hem de daha güvenli yolculuk için daha iyi olacak” Müşterilerden” dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş bugün Kızılay’daki esnafı ziyaret etti. Yavaş’a Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de eşlik etti. Yavaş, ilk olarak Güvenpark’ta taksicilerle buluşarak taksicilerin sorunlarını dinledi.

“HEM TAKSİ ŞOFÖRLERİNİN HEM MÜŞTERİLERİNİN GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM TAKSİLERİMİZE ÜCRETSİZ KAMERA KURACAĞIZ”

Bir taksi şoförü ise Yavaş’tan ve Ankara Şoförler Odası’ndan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “7/24 hizmet alıyoruz. Ancak son dönemde taksicilerin can güvenliği sorunu yaşanıyor. Bununla ilgili olarak kameralı taksimetre veya taksimetre takılmasına karar verdik.” Zaten 30 Haziran’a kadar zorunlu hale gelen araçlarda kamera var.” “Böyle bir zorunluluk var. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi. Yavaş, “Süreyi nisan sonrasına kadar uzattık ve Şoförler Odası ile de görüştük. Odayla birlikte bir protokol yapıp tüm taksicilerimize o kameraları ücretsiz olarak takacağız. Şu anda yaklaşık 1.800 taksicimiz var. Eski tabletlerden kameraya dönüştüreceğiz, küçük olacak, aynaya monte edilecek ve “Kameraları odayla birlikte kuracağız. Hem can güvenliğiniz açısından, hem de müşterilerin daha güvenli yolculuk yapması açısından daha uygun olacaktır” diye konuştu.

Ankara Kamu Otomobil ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Cevdet Kavlak da desteğinden dolayı Yavaş’a teşekkür ederek şunları söyledi:

“DİLEDİĞİMİZ ZAMAN SİZİNLE DOĞRUDAN İRTİBATA GEÇEBİLİRİZ, OLAYLARA ANINDA MÜDAHALE EDEBİLİRSİNİZ”

“Esnaf olarak hiçbir sıkıntımız yok, sadece ufak bir sorunumuz var, az önce bunun müjdesini verdiniz, taksilerdeki kameralarla ilgiliydi. İzmir’de üzüldüğümüz bir olay yaşadık, bizi sarstı. Siz de duyarsız kalmadınız. 7 bin 700” Esnafımız adına teşekkür ediyoruz. Bize yaşanabilir, lüks ve konforlu taksi durakları kazandırdınız, bu nedenle esnafımızın memnuniyetini ifade etmek isteriz. Herhangi bir sıkıntımız yok, istediğimiz zaman direkt olarak sizinle görüşebiliyoruz, olaylara anında müdahale ettiğiniz için teşekkür ederiz.”

“ANKARA TAKSİLERDEN HİÇ BİR ŞİKAYET ALMADIM, HİZMETLERİNİZE DEVAM ETMENİZİ DİLERİM”

Yavaş da Kavlak’a, “Sizlerden 5 yıldır ufak tefek birkaç şikayet dışında herhangi bir şikayet almadım. Hatta İstanbul’daki taksi sorunu nedeniyle Ankara’ya geldiklerinde bu nasıl bir hizmet diye şaşırıyorlar.” ‘Düğmeye basıyoruz, taksi geliyor, sürpriz’ diyorlar. “Umarım bu keyifli hizmeti vermeye devam edersiniz” diye yanıtladı.

Daha sonra minibüsçüleri ziyaret eden Yavaş, açıklamasında şunları kaydetti:

“MİNİBÜSÇÜLER İÇİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA MEKTUP YAZDIK”

“Ankara’nın en büyük depolama alanlarından biri, minibüsçü arkadaşlarımızın çok sorunu var. Burası sit alanı olduğu için rahat çalışma imkanı bulamıyorlar, çok eksikleri var. Hatlardan da şikayetleri var. Görüştük. Onlarla birlikte 5 yıldır elimizden geldiğince onlara destek oluyoruz.”Biz de minibüsçülerimize halk otobüslerinde olduğu gibi destek olabilelim, para kazansınlar diye Çevre Bakanlığı’na da yazı yazdık.” vatandaşları daha ucuza taşımaya devam edeceğiz. İnşallah o mektuba cevap gelir. Onlara desteğimiz hız kesmeden devam edecek.”

Yavaş, daha sonra Sakarya Caddesi’ndeki çiçekçiyi de ziyaret etti. Bir çiçekçi ise Yavaş’a desteğinden dolayı teşekkür ederek, “Siz yanımızdaydınız, biz de yanınızda olacağız” dedi.

Öte yandan Başkentli vatandaşlar sokakta Yavaş’a yoğun ilgi gösterdi, onunla hatıra fotoğrafı çektirdi ve sohbet etti.

oltu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu