Haber

Bakan Kasapoğlu: “Uluslararası organizasyonlarda son 4 yılda 19 bin 620 madalya kazandık”

Burdur’da gençlik ve SporBakan Dr. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Strateji Araştırma Çalıştayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Strateji Araştırma Çalıştayı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından 2022 Afyon Unilig Finalleri tanıtım filmi gösterimi ile devam etti.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Burdur Valisi Ali Arslantaş, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen çalıştayımızın en değerli gündem maddesinin orta öğretim çağındaki gençlerimiz olduğunu söyledi. Spor Kültürü yaymak için olduğunu söyledi. Arslantaş, “Çünkü hedef kitlemiz olan yükseköğretim öğrencileri arasında spor faaliyetlerinin yaygınlaştırılması koruyucu hekimlik gibi bir görev. Kendisi ilimize de çok önemli yatırımlar yaptı. Sportif faaliyetlere katılımı artırmak ve yatırımları işler hale getirmek çok önemli” dedi.

“7’den 70’e herkesi spora teşvik edecek projeleri hayata geçiriyoruz”

Bakan Kasapoğlu çalıştayda yaptığı konuşmada çalıştaya katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Gurur ve memnuniyetle söyleyebilirim ki Türkiye artık bir spor ülkesi. 20 yılda 81 ilin tamamını iş ve tesislerle donattık.Birçok branşı kapsayan güçlü bir spor altyapısı oluşturduk.81 ilimizde halkımız günün her saatinde istediği spor branşına rahatlıkla ulaşabiliyor ve sürdürülebilir bir anlayışla ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek sporcular yetiştiriyoruz.Yığın sporları ve performans sporları için farklı strateji ve politikalar uyguluyoruz.Yığın sporlarında spora olan ilgiyi artıracak ve 7’den 70’e herkesi teşvik edecek projeleri hayata geçiriyoruz. “Yüzmeden Kalmayalım” projesiyle 5 milyonu aşkın vatandaşa yüzme öğrettik. Basketbol kampanyamızla ülkemizin dört bir yanına çemberler, sahalar, 3×3 basketbol sahaları yaptık. Kadın odaklı spor anlayışımızla.” , Hanımlarımızın spora olan zorluklarını ortadan kaldırdık.

“2 milyon 686 bin 219 genci sportif yetenek taramasında değerlendirdik”

Bakan Kasapoğlu, ilkokul çağına kadar uzanan sistemli bir çalışma anlayışının olduğunu hatırlatarak, “İlkokul 3. sınıfta öğrenim gören 2 milyon 686 bin 219 genci sporda yetenek taraması ve spora yönlendirme projesiyle değerlendirdik. Spora yatkın olanları tespit ettik Yeteneklileri branşlara yönlendirdik İllerimize 92 Spor Lisesi 20 yeni spor lisemiz yapım aşamasında Bu liseleri sadece hayata geçirmekle kalmadık Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız ortak yönetim protokolü ile de fonksiyonelliklerini artırdık.Sporcu Yetiştirme Merkezlerimizde branşlarda yetenekli olan gençlerimizi antrenman programlarına dahil ederek maddi olarak desteklemeye başladık.Şimdiden 49 Sporcumuz Antrenman Merkezlerinde 2.525 sporcu eğitim alıyor.”

“Son 4 yılda uluslararası müsabakalarda 19 bin 620 madalya kazandık”

Bakan Kasapoğlu, olimpiyatlara katılacak ve müsabakalara katılması muhtemel yetenekli sporcuları en modern antrenman teknikleri ve programlarıyla hazırlayan Türkçe Olimpiyat Hazırlık Merkezlerini hayata geçirdiklerini belirterek, “An itibariyle 1247 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 300 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 200 bin 240 bin 244 sporcular Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına, 2024 Paris ve 2028 Los Angeles Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına hazırlanıyorlar.Sporcuları yetiştirirken aynı zamanda tüm ihtiyaç ve sorunlarına yönelik analizler ürettik.Spor dışı dikkatlerini dağıtacak sorunlara karşı her zaman destek olduk. onları hedeften uzaklaştırıp motivasyonlarını düşürüyoruz.Ulusal Sporcu Bursu ile bu ikilemi tarihe gömdük.Başarılı milli sporcularımız ortaöğretim ve üniversitede %100 burslu okuma şansı yakaladılar.Bu sayede genç sporcularımıza yeni alanlar açıldı. İlerleyen dönemlerde spor dışı meslekler yapmak isteyenler.du.bunca uğraştan sonra ne oldu biliyor musunuz havuzumuz profesyonel sporcu sayısı arttı. Profesyonel sporlara yönelim arttı. Profesyonel sporları bırakma oranlarında önemli bir düşüş oldu. Türkiye olarak son 4 yılda uluslararası müsabakalarda 19.620 madalya kazandık. Sporcularımız sadece bu yıl 5.000’den fazla uluslararası madalya kazandı. Bütün bunlar sıkı çalışmanın meyveleridir” dedi.

“Gençlere güveniyoruz”

Gençlere güvendiklerini ve inandıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Fırsat bulunca neleri başardıklarını görüyoruz. Neleri başarabileceklerini çok iyi biliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin bakanlığıdır. Bugüne kadar olduğu gibi her konuda da yanlarında olmaya devam edeceğiz.” ihtiyaç duydukları alanda, ne zaman desteğe ihtiyaç duyarlarsa, üniversitelerimizde sporun gelişmesi için onlara destek olmaya devam edeceğiz. Federasyonumuzun, sporcularımızın ve antrenörlerimizin her zaman yanındayız ve her zaman yanınızda olacağız.”

Konuşmaların ardından Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Strateji Araştırma Çalıştayı açılış oturumuna geçildi. Basına kapalı olan açılış oturumu, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanı sıra Vali Ali Arslantaş, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Albay Mustafa Güder, Eğitim Araştırma ve Uyum Genel Müdürü Mehmet Cet Öztürk, Kredi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cet Öztürk ve Pansiyonlar. Mustafa Özgül, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve sporcular katıldı. – BURDUR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu