Haber

Bakan Yerlikaya açıkladı: ‘Kalkan 12’ operasyonlarında 49 insan kaçakçısı ve 142 kaçak göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya açıkladı: ‘Kalkan 12’ operasyonlarında 49 insan kaçakçısı ve 142 kaçak göçmen yakalandı

ANKARA – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne, İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Amasya’da yürütülen ‘Kalkan-12’ operasyonları kapsamında 49 göçmen kaçakçılığı örgütleyicisi ve 142 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Operasyonun görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Yerlikaya, şu açıklamalarda bulundu:

“Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün Göçmen Kaçakçılığını organize edenlere yönelik 3,5 ay süren takibi sonucunda Edirne ve İstanbul illerinde 30 farklı adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 22 göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından 11, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 11 kaçakçılık organizatörü yakalandı.İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Sınır Geçişleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma sonucunda göçmen kaçakçılığı yapan 12 örgütçü yakalandı. 11 kişi tutuklandı, 1’i hakkında da adli kontrol kararı çıkarıldı.İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Sınır Geçişleri Şube Müdürlüğü Yapılan çalışma sonucunda göçmen kaçakçılığı örgütleyen 14 kişi yapılan operasyonlarda yakalandı. İzmir ve Diyarbakır’da 10’u tutuklandı, 3’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Sınır Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda bir kamyonun römorkunda kaçakçı bulundu. arayış içinde olmak; Göçmen kaçakçılığını organize eden 1 kişi yakalanarak tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucunda; “5 ruhsatsız tabanca ve tüfek, 6 araç, yüklü miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi.”

Güvenlik güçlerine teşekkür

Operasyonlarda emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Operasyonları koordine eden valilerimiz, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Daire Başkanlığı” dedi. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti; operasyonları düzenleyen kahraman polisimiz, kahraman jandarmamız ve Göçmen Dairesi’miz.” “Cumhurbaşkanlığımızın çalışanını tebrik ediyorum. Sistemsiz göç ve göçmen kaçakçılığının önlenmesi amacıyla ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla yürüttüğümüz operasyonlarımızın kesintisiz olarak devam edeceğini aziz milletimizin bilmesini istiyorum. Hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizi sistemsiz göçün hedefi ve geçiş güzergahı haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına sesleniyorum” dedi.

terme-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu