Haber

Barınakta köpeği öldüren zanlılara verilen cezanın gerekçesi açıklandı

Konya’da bir barınakta köpeğe işkence edip öldürdükleri iddiasıyla yargılandıkları davada 1 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılan iki sanık hakkında verilen kararla ilgili olarak, olumlu yargılandığı belirtildi. sanıklar tarafından bir daha kabahat işlemeyecekleri yönünde görüşe varıldı.

Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hazırladığı kararla ilgili olarak sanıkların söz konusu köpeğin ölmediği şeklinde suçtan kurtulmaya yönelik açıklamalarının prestij olmadığı açıklanarak, sonuca bağlandı. sanıkların “evcil hayvanı kasten öldürme” kabahatini görüş ve eylem birliği içinde işledikleri belirlendi.

Bu nedenle sanıklar Murat B. ve Sefa Ç’nin “hayvanı kasten öldürme” suçundan önce 1’er yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından barınakta veteriner teknikerliği ve sağlık teknikeri olarak çalışmaları “yeterli” kabul edilerek haklarında dava açıldı. cezaları 1 yıl 6 aya çıkarıldı. Cezanın “iyi hal” indirimi ile 1 yıl 3 aya indirildiği hatırlatılarak kararın açıklanmasının ertelenmesine karar verildi.

Ceza ve indirim oranına ilişkin kararda, sanıkların kabahat alt sınırından uzaklaşılarak cezalandırıldığına dikkat çekildi.

Gerekçeli kararda, “sanıkların adli sicillerinde adli sicil kaydı bulunmadığı, UYAP sorgusunda sanıklar hakkında devam eden soruşturma veya kovuşturma dosyasının bulunmadığı, sanıkların adliyede alınan savunmalarında haklarında suçu kabul ettikleri” belirtildi. aşamalar kaydettiler ve yaptıklarından dolayı pişmanlık duyduklarını ifade ettiler”.

Sanık Murat’ın yaklaşık 6 yıldır aynı merkezde görev yaptığı, sanık Sefa’nın ise işlediği kabahatler geçmişinin prestijiyle çok kısa bir süre merkezde çalıştığı vurgulanan gerekçeli kararda, “Bahis Rehabilitasyon merkezindeki veya dışındaki hayvanlara yönelik iddianamenin veya rehabilitasyon merkezindeki hayvanlara yönelik iddianamede yer alan iddianamenin eylem örneği olduğu, Başka eylemleri olduğunu gösteren bir beyan veya belgenin belgelere yansımadığı anlaşıldığı, sanıkların bu prestije sahip suçlu kişiliğe sahip olduğunun düşünülmediğini ve sanıkların cezaevinde kaldıkları süre dikkate alınarak bir daha hata yapmayacaklarına dair müspet kanaate varıldığını bildirdi.” değerlendirme yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir köpeğin işkence edilerek öldürüldüğü iddialarına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından barınak sorumlusu Murat B. ve Sefa Ç, 25 Kasım’da tutuklandı. sosyal medya.

İddianamede sanıkların “evcil veya evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

20 Ocak’ta görülen karar duruşmasında sanıklar 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

haberkumru.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu