Ekonomi

Başkan Ergün: “Üreticilerimizi baş tacımız gibi görmeye devam edeceğiz.”

MANİSA (İGFA) – MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, AK Parti İl Başkanı Salih Süratli, İdeal Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen gübre dağıtım programına katıldı. . , Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Lider Danışmanları, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Kümelenme Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Daire Başkanları, meclis üyeleri, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Manisa Kent Konseyi Lider Ufuk Şahit, Yunusemre Muhtarları Derneği Lideri Bedriye Pehlivan, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

PROJENİN DETAYLARI İLETİLDİ

Çiftçilere Gübre Takviyesi projesi dağıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta projenin detayları hakkında bilgi verdi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta’nın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir konuşma yaptı.

KATILIMCILARI TUTARAK KONUŞMASINA BAŞLADI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gübre dağıtım töreninde katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı. Önder Ergün, “Milletimizin Efendisi, Çok Değerli Çiftçilerimiz! Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Manisa’nın büyükşehir olmasından bu yana tarımsal ve kırsal kalkınmaya çok büyük ve önemli destek sağladık. Bugün 2024 yılı desteğimiz kapsamında 1.850 ton gübre dağıtım törenimizde bir aradayız. “Hoş geldiniz, mutluluk getirdiniz” dedi.

LİSTELENEN 2023 GÜÇLENDİRMELERİ

Geçtiğimiz yıl çiftçilere yönelik destek projelerine bütçeden 150 milyon lira ayırdıklarını hatırlatan Önder Ergün, “Bu kapsamda desteklerimize 2023 yılında 1.000 ton gübre dağıtımıyla başladık. Ardından Küçükbaş Hayvancılıkta Sürü Tesviye Projemiz kapsamında 500 adet damızlık koç temin ettik. Yüzde 100 hibeyle 58 bin büyükbaş hayvana dış parazit ilacı aldık ve bu ilaçları üreticilerimize eğitim vererek ulaştırdık. Tarım Makine Parkı Projemiz ile çiftçilerimizin ihtiyacı olan ancak satın alınması halinde ekonomik yük oluşturacak tarım makinelerinin üçüncü partisini 69 makine ile teslim ettik. Yalnızca tarım makine parkına verdiğimiz 7 milyon TL’lik destekle toplam 144 makine ve ekipmanı çiftçilerimize teslim ettik.

Zeytin ve meyve üreticilerimize 120 bin kasa, üzüm ve sebze üreticilerimize ise 100 bin kasa dağıttık. Ardından yaklaşık 10 milyon lira maliyetle 7.500 çiftçiye zeytin toplama kılıfı, 7.500 çiftçiye ise üzüm toplama örtüsü dağıttık. Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme projemiz kapsamında 2023 yılında yüzde 75 hibe desteğimizle Zeytin, Ceviz, İncir ve Trabzon Hurması’nın da aralarında bulunduğu toplam 116 bin 410 fidanı dağıttık. Orman yangınıyla sarsılan Saruhanlı ilçemizin Hatıplar ve Sarısığırlı mahallelerinde yangın çıktı” dedi.

SULAMA PROJELERİNİ SÖYLEDİ

Çiftçilerin vazgeçilmezi olan tarımsal sulama projelerine büyük önem verdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir Belediyemizin yaptırdığı tarımsal sulama tesisleri ve DSİ’den devraldığımız 3 tesisle sulama hizmeti veriyoruz. 26 bin dönüm alandaki çiftçilerimize sadece elektrik masrafını karşılayacak fiyatla” dedi. . Ayrıca Zafer Kalkınma Ajansı’ndan 4 milyon TL hibe almaya hak kazandığımız yaklaşık 10 milyon 600 bin TL tutarındaki Öveçli Damla Sulama Sistemi Projesini de hayata geçirdik. Kırkağaç ilçesine bağlı Öveçli Mahallesi’nde başlattığımız proje kapsamında 2 bin 100 dekar alanı kapalı sistem damla sulamaya geçirerek su kaynaklarımızı koruyacağız. Ayrıca bu yıl 31 adet yeni Hayvan İçme Suyu göleti inşa ederek 80 adet gölette temizlik ve genişletme çalışması gerçekleştirdik. 2014 yılından bugüne 210 adet yeni Hayvan İçme Suyu Göleti inşa ettik. 542 adet mevcut gölette temizlik ve bakım onarım çalışması gerçekleştirdik. Hayvanların temiz ve sağlıklı suya erişiminin zor olduğu bölgelerimiz için bu göletler büyük önem taşıyor. Ayrıca çiftçilerimizin ilaçlama makinelerine su alabilmeleri için ilimiz genelindeki 60 adet katran dolum tesisimizle ücretsiz hizmet vermekteyiz. Bu tesislerimize yenilerini eklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarımsal sulama kooperatiflerimize boru, sondaj ve daha birçok destek sağladık. Ayrıca su depoları ve havuzların imalatını da yaptık. “Bu yıl sulama borularının alımına 10 milyon lira bütçe ayırarak desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

MÜJDELİ HABER PAYLAŞTI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasına devam ederek üreticilere güzel haberler verdi. Önder Ergün, “5 mahallemize tarımsal sulama için depo ve havuz yapma sözümüz vardı. Demirci Durhasan ve Boyacık Mahallelerine 100 ton; Gördes Börez Mahallesi’ne 100 ton; Kırkağaç Kuyucak İlçesine 100 ton; Saruhanlı ilçemizde Nuriye Sulama Kooperatifi’ne 200 tonluk tarımsal sulama deposu ve havuz inşaatı için ihale sürecimizi başlattık. Bunun müjdesini burada vereyim. “İyi şanslar” dedi.

ÜRETİCİYE 24 MİLYON 50 BİN LİRA GÜBRE DESTEĞİ

Manisalı çiftçilere desteklerin artarak devam edeceğini belirten Başkan Cengiz Ergün, “Yakında 24 milyon 50 bin lira bütçe ayırdığımız, 8 bin 207 üreticiye fayda sağlayacak 1.850 ton gübreyi teslim edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizden yüzde 50 hibe desteğiyle sağlayacağımız bu katkının çiftçilerimiz için önemli bir cankurtaran halatı olacağına inanıyorum. Desteğimiz bununla sınırlı kalmayacak. Büyükşehir Belediyesi her zaman çiftçisinin yanında olacak ve üreticisine değer vermeye devam edecek. “Bunu bilmeni istiyorum” dedi.

ARICILARA 5 BİN HIV DESTEĞİ

Arıcılara yönelik çalışmalara ilişkin konuşan Önder Ergün, “Bildiğiniz gibi Manisa’yı arıcılıkta marka şehir yapma vizyonumuzla Arıcılık Eğitimi ve Ana Arı Üretim Merkezi’ni Gölmarmara ilçemizde hayata geçirdik. Ayrıca arı üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda ‘Arıcılarımıza Kovan Desteği’ için başvuruları almaya başladık. 2 bin kovana destek vereceğimizi duyurmamızın ardından yoğun talep üzerine desteğimizi 5 bin kovana çıkardık. “İyi şanslar” dedi.

YENİ PROJE VE ESASLARI AÇIKLANDI

Tarım Makine Parkı Projesi’ne değinen Lider Cengiz Ergün, “Tarım Makine Parkı Projemiz kapsamında yeni makine ve ekipman alım sürecini başlattık. Ayrıca mahallelerimize ve kadın kooperatiflerimize yaklaşık 10 milyon liralık destek sağlayacağız. İl Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle yürüttüğümüz projelerden biri olan Küçükbaş Hayvancılıkta Sürü Düzenleme Projemiz kapsamında bu yıl hayvan yetiştiricilerimize 250 adet koç temin edeceğiz. Bununla ilgili başvuruları da almaya başladık. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerimize yönelik sağım hijyen setleri ihale süreci tamamlandı. 3 bin yetiştiriciye eğitim vereceğiz ve sağım hijyen setleri dağıtacağız. “İyi şanslar” dedi.

ALININ TERİ ALTINDAN DEĞERLİDİR

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tüm çalışmalarının üreticilerin gelirini artırmaya yönelik olduğunu ifade ederek, “Her zaman vurguladığım gibi; ter, altından daha pahalıdır. Çiftçiliğin meşakkatli ve meşakkatli bir meslek olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu noktada biz de Büyükşehir Belediyesi olarak devletimizin desteğiyle üreticilerimize can damarı olma konusunda her zaman hassasiyet gösterdik. Tarım İl Müdürlüğümüzle örnek işbirlikleri ve projeler hayata geçirdik. Bugün sizlerin huzurunda tüm çiftçilerimize şükranlarımızı sunuyor; Sizlerin emek ve katkılarını bir kez daha takdir etmek ve gübre takviyemize başlamak için bir araya geldik. Ülkemizin kalkınmasında ve gıda güvenliğinin sağlanmasında büyük emeği geçen tüm çiftçilerimizden Allah razı olsun. “Allah size eksikliklerinizi göstermesin” dedi.

KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının son bölümünde projelerin hayata geçmesinde emeği geçenleri de unutmadı. Önder Cengiz Ergün, “Kendim ve Manisalı hemşerilerim adına Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Cumhur İttifakı Manisa Milletvekillerimize, Sayın Valimize, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Projelerimizi hayata geçirirken her zaman yanımızda oldukları ve desteklerini esirgemeyen Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. . Tüm üreticilerimize çok faydalı ve verimli bir dönem diliyorum. Bu duygularla hepinize bir kez daha teşekkür ediyor, gübre desteklerimizin tüm çiftçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. “İşleriniz bol, hayırlarınız bereketli olsun” diyerek konuşmasını tamamladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından gübre dağıtımı gerçekleştirildi. Üreticilerin ve protokol üyelerinin katılımıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

PİRİNÇ FAVORİ OLDU

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Lideri Cüneyt Tosuner ve AK Parti İl Başkanı Salih Süratli, gübre dağıtım töreninin ardından Seyyar İkram Aracı ile vatandaşlara pilav ikram etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu