Haber

Engelsiz Aslan Topu ve Galatasaray Paralimpik Akademisi Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

Engelsiz Aslanlar Balosu ve Galatasaray Paralimpik Akademisi ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Engelsiz Aslan Balosu’nun basın lansmanı Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta gerçekleştirildi. Manisiz Aslanlar Balosu ve Galatasaray Paralimpik Akademisi’nin kuruluşunun detaylarının anlatıldığı toplantıya, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in eşi Mesude Özbek, Galatasaray Yönetim Kurulu Basın Sözcüsü Rıza Tevfik Morova ve Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Baş Antrenörü Sedat İncesu katıldı.

Engelsiz Aslanlar Balosu etkinliğinin 29 Şubat’ta düzenleneceğini belirten Mesude Özbek, “” diyerek çıktığımız bu yolda tekerlekli sandalye basketbol takımımızı onurlandıracak Engelsiz Aslanlar Balosu arifesindeyiz. Galatasaray Paralimpik Akademisi sayesinde paralimpik branşlarının ülkemizde ve dünyadaki yerini daha da yukarılara taşıyacak olan bu takımda sizden bir parça var. Engelsiz Aslanlar Balosu’nun arifesindeyiz.” Sanayileşmiş ve geniş kitlelerin takip ettiği bir branş olmadığını, sportif ruha ve çabaya dayalı bir branş olduğunu unutmamamız gerektiğini biliyoruz. Sorunları ortadan kaldıracak güce sahip olan paralimpik branşları bu ruhun korunmasında büyük önem taşıyor. Manisiz Aslan Balosu 29 Şubat’ta Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek. Galatasaray’ın 100’üncü “Sizleri Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında 2017 yılında kurulan tekerlekli sandalye basketbol grubumuza ilk günkü coşku ve heyecanla destek olmaya davet ediyoruz.” gün” dedi.

Rıza Tevfik Morova: “Dünyanın seçkin spor kulüpleri arasında ilk kez Paralimpik spor akademisini hayata geçiriyoruz.”

Rıza Tevfik Morova, daha önce 2017 yılında Mesude Özbek önderliğinde bir balo düzenlediklerini hatırlatarak, “29 Şubat akşamı keyifli bir balo yapacağız. Geçen seferden daha muhteşem olacak. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi” 2005 yılında Galatasaray’ın 100. yılında kuruldu. Tekerlekli sandalye basketbol takımı son 18 yılda katılmıştır. Bir yılda 21 şampiyonlukla rekor kırmıştır. Koçuma da teşekkür ediyorum. Onun Kıtalararası Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu var. Türkiye Süper Lig şampiyonluğu. Uzun yıllar kimsenin ulaşamayacağı bir rekor olarak kalacak. 1.5 yıl önce yönetime geldiğimizde bazı hedefler belirledik. Son yılı adaptasyon aşamasında geçirdikten sonra iyi bir takım kurduk. Bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılan tek Türkiye takımı olarak geçen hafta İstanbul’da A Grubu maçları oynadık, 3 maçı da kazanarak çeyrek finale yükseldik, final oynamayı hedefliyoruz. Galatasaray’ın yaklaşık 550 yıllık bir geçmişi var. Orada. Lise yıllarında kurulmuş bir kulüp. Türkiye’nin en büyük spor kulübüyüz. Geçtiğimiz yıl yüzyılın felaketinde gösterdiğimiz çabalarla Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldiğimizi gururla söyleyebilirim. Bu sosyal iş birliğini nasıl ileriye taşıyabiliriz diye düşündük. Dünyanın seçkin spor kulüpleri arasında ilk kez Paralimpik spor akademisi açmayı düşündük. Paralimpik Spor Akademisi engelli vatandaşlarımızın engellerini aşarak hayata entegre olmalarını ve yapabilecekleri sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağlayacak bir yapı olacak. Her bireye ulaşmaya çalışacağız. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 7’si engelli vatandaşımızdır. Spor yapabilen yaklaşık 3 milyon engelli vatandaşımızın olduğunu varsayıyoruz. Bir sağlık kurumuyla birlikte proje geliştirdik. Vatandaşlarımıza belediyeler aracılığıyla fizik tedavi hizmeti veriyor ve onları Galatasaray Spor Kulübü’nün branşlarla ilgili antrenörlerinin danışmanlığında belediyenin spor salonlarında spor faaliyetlerine yönlendiriyoruz. Paralimpik şubesini açacağız. Amacımız Türkiye’deki diğer kulüplerin ve milli takımların da yararına vatandaşlarımızı sporla tanıştırmaktır. Yetiştirdiğimiz sporcuları 2028 Los Angeles Paralimpik Oyunları’na kadar göndermek istiyoruz” dedi.

Sedat İncesu: “Galatasaray kültürü hiçbir zaman sosyal etkinliklere başını çeviren bir kulüp değildir”

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın sarı-kırmızılıların 100. yılında kurulduğunu hatırlatan Sedat İncesu, “Takımımız 2005 yılında, Galatasaray’ın 100. yılında kuruldu. Cumhuriyetimizin 100. yılında projeye imza atmak istedik. 2005 yılında bu projenin tekerlekli basketbol ayağıyla başladık. İsmail ve Fikri, Spor Bakanlığı’nda paralimpik uzmanı olarak çalışıyoruz. Selvi Kadın Milli Takım sporcusu. Selvi’yi Fikri’nin uzmanlığıyla transfer ettik. Bu proje şu şekilde ilerleyecek: Nuran ilk sivil gazilerimizden biri. Terör saldırısından sağ kurtuldu. Pandemiden önceydik. Bunu duyurmaya başladık. Bu projeyle ilgileneceğimizi açıklarken sosyal medyada Buğra’ya ulaştık. Birçok kişi bu projeyle ilgilendi. Galatasaray’da insanların projeleri var. Ben hayatımı bu konuya adadım. Galatasaray kültürü hiçbir zaman sosyal etkinliklere başını çeviren bir kulüp değil. Bizim projemiz daha kapsamlı ve değerli. Projemiz “Liderimize, eşine teşekkür ediyorum. Desteklerinden dolayı Mesude Hanım’a ve yönetim kurulumuza teşekkür ederiz. Sporcularımız gelecekte de bu projeyi sürdürerek engelli kardeşlerine destek olmaya devam edecekler” dedi.

En büyük hayalini anlatan İncesu, “Rıza Bey soruyordu, ‘Yardımcı antrenör istemez misin?’ “En büyük hayalim, Okan Hoca gibi 2000 kuşağından, Fikri ve İsmail gibi kendi sporcularımdan birinin başantrenör olarak yerimi alıp yetiştirdiği bir sporcuya devretmesi. İnanılmaz tecrübeliler. İnşallah bu hayalimizi Galatasaray’da gerçekleştireceğiz” dedi.

Rıza Tevfik Morova: “Biz futbol kulübü değil, spor kulübüyüz”

18 şubeyle Türkiye’de en çok şubeye sahip kulüp olduklarını vurgulayan İstek Tevfik Morova, “2 binin üzerinde sporcumuz var. Biz futbol kulübü değil, spor kulübüyüz. Bu amatör branşların çoğunu Türkiye’ye getirdik. Son dönemde değişen ekonomik koşullar nedeniyle bazı şubelerimiz geride kaldı.” Biz sıkışıp kaldık, bunu kabul ediyoruz. Bunları nasıl geliştirebiliriz diye çalışmaya devam ediyoruz. Son 1-2 yıldır amatör branşlarda maddi durumların ortaya çıktığını gözlemledim. Eğitim kulübü olarak başladık. Yetiştirdiğimiz sporcular Galatasaray çatısı altında milli takımlara gitti. Başarılı sporcularımızdan bazıları da bunlar arasında yer alıyor. Belli bedeller karşılığında kulüplere transfer edilmeye başlandı. Bazı rakip kulüp yöneticilerimizle transfer konusunu görüştüm ve ‘Kimse amatör ruhunu parayla satın almasın’ dedim. Geçen sene çok değerli sporcularımızdan 4-5 tanesini kaybettik ve tutamadık. Bunların nedenleri var. Biz de onları dışarı çıkardık ve bu şekilde yaptık. Fırsatlar sunabilirdik ama doğru bulmadık. Liderimizin 1,5 yıl önce göreve geldiğimizde verdiği talimatlar ve amatör branşlara özel fonların oluşturulmasıyla, Galatasaray Spor Kulübü’nün mali bağımsızlığa kavuşmasının ardından Galatasaray amatör branşlarının ayağa kalkmasını bekliyoruz. Bu yıl da bazı girişimlerde bulunduk. Voleybol takımımızı ayağa kaldıracak hamleler yaptık. Önümüzdeki yıl kadın voleybolunda başa baş oynayacak bir takım oluşturacağız. Yeni sporcular yetiştiriyoruz. Gidenlerin yerine yenilerini yetiştiriyoruz. Yüzme, yelken ve su topu takımlarımız gelişmiyor. İki yıldır kürekte pek iyi durumda değiliz. Amatör ruhla yapılan sporlarda kulübe ait olmak benim için çok değerli. Eğer Galatasaray taraftarıysanız, Galatasaray’da kalabilmek için elinizden geleni yapmalısınız. Amatör sporlarda önemsediğim bir şey var. Tüm sporcularımıza müzemizi gezdiriyoruz. “Galatasaray’ın tarihini anlatıyoruz” dedi. – İSTANBUL

habersariz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu