Teknoloji

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye teknolojiye dayalı bir ekonomi kuruyor

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin artık bir eşiği aştığını belirterek, “Bu sadece bir güvenlik ve savunma meselesi değil. Türkiye’nin genel teknolojik yeterlilik seviyesini gösteriyor. Türkiye, güvenlik ve sivil sanayileriyle katma değeri yüksek, bilgiye dayalı, teknolojiye dayalı bir güce sahip. ekonomiyapım aşamasında.”

Yılmaz, TÜYAP Palas Balo Salonu’nda düzenlenen 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın (IDEF 2023) açılış törenine katıldı.

Açılış töreninin ardından fuarda statları gezerek sergilenen savunma sanayi ürünlerini yerinde inceleyen Yılmaz, ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fuarı nasıl bulduğunun sorulması üzerine Yılmaz, “Harika. Etkilenmemek elde değil. Çok güzel, Türkiye’nin nereden geldiğini gösteren uluslararası bir fuar.” değerlendirmesini yaptı.

Cevdet Yılmaz, yurt içinden ve yurt dışından fuara yoğun ilgi olduğunu, bölgedeki trafik ve fuar alanındaki insan yoğunluğunun bunu gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye artık bir eşiği aştı. Bu sadece bir güvenlik ve savunma meselesi değil. Türkiye’nin genel teknolojik yeterlilik seviyesini gösteriyor. Türkiye, güvenlik ve sivil sanayileri ile bilgiye dayalı, teknolojiye dayalı ve katma maliyeti yüksek bir ekonomi inşa etme sürecinde. Başka türlü yüksek gelirli ülkeler ligine giremeyiz. Buradaki başarılar bir yandan ekonomimizi güçlendirirken, diğer yandan güvenliğimizi sağlamlaştırırken, diğer yandan ekonomimizi orta yolda sağlamlaştırıyor. Aynı zamanda sürdürülebilir bir refah artışı sağlamamız için zemin hazırlıyor. uzun vadede halkımız için her bakımdan çok ama çok değerlidir.”

Fuarda emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, savunma sanayisinin gelişmesine öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarını ilettiğini söyledi.

Bu işlerin irade olmadan yapılmadığını vurgulayan Yılmaz, “Çünkü işin kolay tarafı var, hazır ürün almak kolay kısmı. Bu zor tarafı, emek isteyen tarafı. Orta ve uzun vadede getirisi yüksek bir seçim. Cumhurbaşkanımız siyasi olarak bu seçimi yaptı. Teknik kadro da bunun altını çizdi ve bugün bu görüşü görüyoruz. 5 yıl sonra, 10 yıl sonra bu süreç devam edecek. Bu sürecin devam edeceğini göreceğiz. Çok daha önemli.” dedi.

Başkan Yardımcısı Yılmaz, açılış töreninde kurdele bölümüne ne kadar katılım olduğunu gördüklerini ve kurdelenin her yıl biraz daha uzayacağını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu