Haber

Beylikdüzü Milletimizle Tek Yürek dedik ve bölgeye koştuk.

Beylikdüzü Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. İlk depremin meydana geldiği saat 04.17’de Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Merkezi’nde düzenlenen anma programında konuşan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “6 Şubat depreminin üzerinden tam 1 yıl geçti. Enkaz altında hayatını kaybeden yüzbinlerce insan vardı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, acıları dinmeyen ailelere sabır diliyorum. “6 Şubat’ı hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. 6 Şubat Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından günün anlam ve değeri üzerine konuşmalar yapıldı. Anma programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Parti Meclis Üyesi Cem Aydın, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş ve afet çalışmaları sırasında bölgede görev yapan belediye çalışanları katıldı.

“Beylikdüzü Milletimizle Tek Yürek dedik ve bölgeye koştuk.”

6 Şubat’tan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Milyonlarca insanımız dondurucu soğuk bir kış gününde acı bir sabaha uyandı, bazıları ise hiç uyanamadı. Ev dediğimiz evler yıkıldı, ev dediğimiz şehirler yıkıldı. 6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Enkaz altında hayatını kaybeden yüzbinlerce insan vardı. Annesini, babasını, çocuklarını, kardeşlerini, arkadaşlarını, sevdiklerini, dostlarını enkaz altında bırakanlar için hayat bir daha asla normal olmayacaktı. ‘Beylikdüzü Milletimizle Tek Yürek’ deyip vatandaşlarımızın büyük emeği ve yardımseverliğiyle bölgeye koşmamıza rağmen, yüreği büyük acıyla yanan yüzbinlerin olduğunu biliyorduk. O gün o zor şartlarda Hatay’da bölge halkının yardımına gelen tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, acıları dinmeyen ailelere sabır diliyorum.”

“6 Şubat’ı asla unutmayacağız”

Bölgeye yardım eli uzatmak için Kaymakamlıkla koordineli çalıştıklarının altını çizen Önder Çalık, “Bu belediye, parti fark etmeksizin 85 milyon vatandaşımızı eşit kabul eden bir anlayışla seferber olduk. Depremin hemen ardından hızla harekete geçerek Hatay İskenderun’da 3.500 kişinin yaşayabileceği tam donanımlı bir çadır kent kurduk. 224 tır ve 992 teklif sahibi ile bölgenin ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalıştık. Yaşadığımız bu tarifsiz acının üzerinden tam 1 yıl geçti. Ama acımız hiçbir zaman dinmedi ve dinmeyecek. Bir yıldır binlerce vatandaşımız çadırlara, soğuğa ve kötü koşullara mahkum edilirken, sorumlulardan hala hesap sorulmadı. Kaybedilen canlar geri gelmiyor, yangının düştüğü ocaklardaki ateşler sönmüyor. Ancak gelecekteki felaketlere karşı dayanıklılığımızı artırmak bizim elimizde. Allah bu milleti büyük felaketlerden korusun, bizlere şehrimizi ve insanımızı korumak için çalışma gücü versin. “6 Şubat’ı hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. Önder Çalık’ın konuşmasının ardından Cem Aydın ve Mülayim Demirtaş, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, geride kalan ailelerine sabır diledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu