Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yüzde 1,17 yükselerek günü 5.008,58 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 58,11 puan artarken, toplam işlem hacmi 93,2 milyar TL oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,83 yükselirken, holding endeksi yüzde 0,64 değer kaybetti. Orta bölüm endekslerinde yüzde 7,04 ile en fazla değer kazanan taş ve arsa olurken, yüzde 5,58 ile finansal kiralama ve faktoring en çok kaybedenler oldu.

Analistler, açıklanan bilgilerle birlikte merkez bankasının para politikalarına ilişkin beklenti ve yorumların değişkenlik gösterdiğini belirterek, küresel borsalardaki dalgalı seyrin bir süre daha gündemde kalabileceğini belirtti.

Ülkede alınan tedbirlerin etkisiyle TL varlıklara olan ilginin devam etmesinin beklendiğini belirten analistler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle ilgili haber akışının takip edilmeye devam edeceğini söyledi.

Analistler yarın bilgi gündeminde, iç piyasa katılımcı anketi, konut satış istatistikleri, kısa vadeli dış borç istatistikleri, İngiltere’de yurt dışı perakende satışlar, Almanya’da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Euro Bölgesi’nde mevcut istikrar, öncü göstergeler AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ. Endeksin ön plana çıkacağını belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.750 ve 4.600 puanların takviye, 5.400 ve 5.450 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu belirtti.

dikmenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu