Ekonomi

Borsa İstanbul güne alıcılarla başladı

Investing.com – BIST 100 güne %0,44 artışla 7.601,37 puandan başladı.

BIST 100 endeksinin güne hafif alıcılarla başlamasının ardından ilk dönemlerde 7.600 puan bandının altına gerileme görüldü. Endeks dünkü işlemlerde yüzde 2,61’lik düşüşle günü 7.568,3 puandan kapatırken dolar bazında 265 doların altına geriledi.

BIST 100’de dün 10 hisse değer kazanırken, 89 hisse değer kaybetti. Endeksteki toplam işlem hacmi 80,7 milyar TL olurken, bu işlem hacmi toplam hacmin %66’sını oluşturdu.

Borsa İstanbulAçılışında yükselişle güne başlayan 3 bölüm; bilişim, teknolojiVe Emlak olmuş. Açılışta en çok düşüş yaşayan üç bölüm şunlar oldu: spor, sigortaVe yiyecekolmuş.

BIST 100’de güne hızlı başlayan hisseler

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında güne alıcılı başlayan hisse senetleri arasında; MIATK), EKGYO), KCAER), PENTAVe MAVİ) gerçekleşti.

BIST 100’de güne satıcılı başlayan 5 hisse senedi ALARK), OTKAR), AKCNS), AEFES) Ve BRSAN) olmuş.

MIATK ile birlikte Borsa İstanbul genelinde MARKA, MERMER, ATATPHisseleri güne tavan fiyattan başladı. TURGG, YAPRAK), MNDTREn çok düşen ise hisseleri oldu.

Bugün ülkede yaşanan önemli gelişmeler arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 5 yıl vadeli, sabit kira ödemeli TL kira sertifikası ihraç etmesi de yer alıyor. Bunun dışında değerli bir bilgi akışı yoktur. Yurtdışında pazarlar ABD’de şişirme takip edecek. Almanya’da ise ZEW endeksiilan edilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu