Ekonomi

Borsa İstanbul haftanın son iş gününe olumlu başladı

Investing.com – BIST 100 endeksi güne %0,65 artışla 7.966,65 puandan başladı.

BIST 100 gün içerisinde 8.005 puana kadar yükselse de bu bölgede kalıcı kalamadı ve 7.880 puana kadar geriledikten sonra günü %0,14 kısmi yükselişle 7.917 puandan kapattı. Endeksteki toplam işlem hacmi 151 milyar TL olurken, bu toplam işlem hacminin %72’sini oluşturdu. BIST 100’de dün 64 hisse değer kazanırken, 36 hissenin fiyatı düştü.

Güne olumlu başlayan borsa İstanbul da güne olumlu başlayan şubelerden biri oldu. elektrik, Bilişim TeknolojileriVe turizmgerçekleşti. SporGüne eksi başlayan tek şube oldu. BankalarAçılışta yüzde 0,69 oranında artış kaydederken BIST 100 ile paralel bir başlangıç ​​yaptı.

BIST 100’de güne hızlı başlayan hisse senetleri

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında ilk dönemlerde en çok talep gören hisse senetleri; ALFAS, İPEK, GRÜZGAR, BAGF’LARVe BRSAN olmuş. Güne satışla başlayan hisse senetleri arasında; GUBRF, NOMİNAL OLARAK, VESTELgerçekleşti.

Borsa İstanbulkarşısında TETMT, GEDZA, YEOTK, MIATK güne en çok yükselişle başlayan hisse senetleri arasında yer aldı. Ayrıca son halka arz şirketlerinden 4’ü tavan serisine devam ediyor. IZENRYüzde 3,5 artışla açıldıktan sonra tavan fiyata doğru ilerledi.

InvestingPro, başta borsa bilgileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel hisse senedi grafikleri olmak üzere, yatırımlarınızdan faydalanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara sahiptir. Katılmak tıklamak .

habersalpazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu