Haber

Canik’te Depremzedelere Örnek Dayanışma

Canik Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilen Dayanak Pazarı ile depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Canik Belediyesi tarafından Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde kurulan Canik Belediyesi Ek Pazar ile ilçeye gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. İlçe vatandaşlarının da katkılarıyla oluşturulan pazarda gıda, giyecek, bebek işleri, temizlik ve hijyen araçları başta olmak üzere tüm temel işler bulunuyor. İlçeye gelen depremzedeler belediye çalışanları eşliğinde Canik Belediyesi’nin kurduğu pazardan tüm ihtiyaçlarını alabiliyor. Canik Belediyesi Ek Pazar’daki çalışmaların düzenlenmesi ve paketlenmesi, belediye çalışanları ve gönüllü vatandaşlar tarafından örnek bir dayanışmayla gerçekleştiriliyor.

Depremzedeler için El Ele

Canik Belediyesi tarafından ilçede kurulan Dayanak Pazarı’ndaki çalışmaların düzenlenmesi ve paketlenmesi belediye çalışanları ve ilçenin istekli vatandaşları tarafından yapılıyor. Vatandaşlardan bağış kabul edilmeye devam edilen Canik Belediyesi Ek Pazar’da eserler tek tek tasnif ediliyor. Depremzedeler belediye çalışanları eşliğinde kurulan çarşıdan tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. İlçeye gelen depremzedeler tüm ihtiyaçlarını marketten temin edebilirken, Dayanıksız Market’ten hazırlanan eserler de Canik Belediyesi Kadın-Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince ihtiyaçları belirlenen depremzedelere ulaştırılıyor.

İhtiyaçlarıyla İlgilenirler

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, deprem bölgelerinden ilçeye gelen vatandaşları ziyaret ederek ihtiyaç ve talepleri ile yakından ilgilendi. İlçedeki depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Önder İbrahim Sandıkçı, “İlçemize gelen depremzedelerimizi ağırlıyor ve gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Onların ihtiyaç ve talepleri ile yakından ilgileniyoruz. Ekiplerimizle birlikte sistematik olarak ihtiyaç sahiplerinin takibini yapıyor ve vatandaşlarımızın bize emanet ettiği yardımları ulaştırıyoruz. Depremzedelerimiz ilçemizde kurduğumuz Ek Pazar’dan tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Vatandaşlarımızla örnek bir dayanışma içinde depremzedelerimizi ilçemizde ağırlıyoruz. İnşallah bu güçlü günleri birlik ve beraberlik içinde atlatacağız, yaralarımızı saracağız.”

Canik’e yerleşen depremzedeler, Canik Belediyesi Kadın-Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne kayıt yaptırarak tüm ihtiyaçlarını Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde kurulan Dayanak Pazarı’ndan alabiliyor. Canik Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Ek Pazar için vatandaşlardan bağış kabulünün devam ettiği belirtilirken, belediyenin 444 55 90 numaralı davet merkezi ve sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilecek. depremzedeler için oluşturulan Dayanak Pazarı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu