Haber

Çankaya Kızılırmak Muhtarından örnek davranış

Şehmus EDİŞ (ANKARA İGFA)
10 ilde meydana gelen depremin ardından Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi Muhtarı Zuhal Irgaş, “Değerli komşularımız, şimdi dayanışma zamanı” diyerek mahallede yardım kampanyası başlattı. Mahalle halkının da desteğiyle kısa sürede toplanan 5 tır dolusu yardım deprem bölgesine ulaştırıldı.
Çankaya ilçesine bağlı Kızılırmak Mahallesi Muhtarı Zuhal Irgaş, mahallede yardım seferberliğinin sürdüğünü belirterek, yaşanan büyük depremin ardından Kahramanmaraş dahil 10 ilimizde Çankaya Mahalle Muhtarı olarak hızla yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi. Kızılırmak Mahallesi.

Düzenlediğimiz “Sevgili komşular, dayanışma zamanı” kampanyasıyla vatandaşların desteğiyle kısa sürede 5 tır dolusu yardım malzemesi topladıklarını anlatan İrgaş, “İlk etapta 5-10 koli ile başlayan yardımlar Kampanya saatleri çığ gibi büyüdü.Komşularımızla sırayla ekipler oluşturduk.Deprem bölgesinde sakinlerimizin yakınlarıyla uyumunu sağlayarak çalışmalarımızı hızlandırdık.Yardım tırlarımız Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’ya ulaştı. Bundan sonraki yardım Hatay’a olacak” dedi.

Kampanyamıza Ankara’nın farklı yerlerinden ve hatta şehir dışındaki komşularımızdan büyük destek geldiğini kaydeden İrgaş, “Vatandaşlarımız çok güzel bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilediler. Muhtarımıza ekipman getirip yapılan işi gören, montunu çıkaran, powerbank cihazlarını yola bırakan, yolda alışveriş yaparken paketlerini bırakan çok sayıda vefalı hemşehrimiz oldu. Çığ gibi büyüyen aids, muhtarlığımızı taştı. Özel eğitim veren kurumlar depoda dersliklerin kapılarını bizlere açtı. Bu vesileyle sınıf yönetimleri de seferberliğimize dahil edilerek tüm velileri ile kampanyamızı pekiştirdiler. Mahallemizdeki eğitim kurumlarından çıkan öğrenciler harçlıklarıyla yardım paketleri oluşturdu. Ve bu öğrenciler her gün malzeme taşımaya istekliydiler. “kullandı


Geleceğimizin emaneti olan bu yavruları görünce “Kardeşim aç kalmayacak…” diyerek yeni bir kampanya başlattığını vurgulayan İrgaş, açıklamalarına şöyle devam etti. Mahallemizin velileri, bu güçlü günde çocuklarımıza yardımlaşma ve dayanışma duygularını yaşayabilmeleri için çocuklarınızla birlikte desteklerinizi bekliyoruz. Çorapsız çocuklarımızı yemeksiz bebeklerimize yardım etmeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımız onun daveti üzerine çocuklarını yanlarına alarak yardım kampanyamızı güçlendirdiler. Anlaşmamızdaki en değerli unsur elbette bağlantıydı. Binada görevli üyelerimiz, yöneticilerimiz ve komşularımız bu konuda çok etkili oldular. Bilgi akışlarımızın mahallemize ve çevremize anında yayılmasında büyük pay sahibi oldular. Burada bina görevlileri insan gücüne ihtiyaç olduğu zaman komşularımıza karşı büyük bir vefa örneği gösterdiler ve bu durumda biz de mahallemizin “yardım timi”ni oluşturduk. Bundan sonraki çalışmalarımız deprem bölgesinden gelip deprem bölgesinde ayakta kalmaya çalışan insanlarımızın ihtiyaçları için olacak. Öğrencisinden ev hanımına, ihtiyar heyetimizden esnafından iş adamına, dershaneden market çalışanına kadar tüm komşularımıza teşekkür ediyorum. Biz de Kızılırmak Kaymakamlığı olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” O konuştu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu