Haber

CHP’li 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti grup milletvekilleri Ankara’da bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi AK Parti Küme Başkan Yardımcısı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı büyük bütçeler kullanmasına rağmen, yaptıkları yanlışlar nedeniyle algı ve yalanlara başvurarak çeşitli bahanelerle başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorlar. eser ve hizmet üretemez.” söz konusu.

CHP’li belediye başkanlarının başkanlığında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Yardımcıları AK Parti Küme Başkanvekili ABB Meclisi ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

AK Parti Genel Merkez’de düzenlenen basın toplantısının açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Küme Başkan Yardımcısı ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti küme milletvekili olarak her ay bir ilde toplandığını hatırlattı. başkanlar

Belediyecilikte 4 yılın çok değerli bir dönem olduğuna işaret eden Göksu, “Maalesef bu 11 büyükşehir belediyesi kendi projeleriyle çıkamadıkları için kendilerini bir algı operasyonuyla ve beceriksizliklerini palavra rüzgarlarıyla örtmek istiyorlar. Çünkü şehirlerine vaat ettiklerine dair bir cümle yok, diğer bahane de şu: “Kendi doğrularını böbürlenme rüzgarlarıyla gizlemek, kendi doğrularını algı ile örtmek istiyorlar. Bu algı operasyonuna karşı gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

“Yine berbat yönetim, yine CHP”

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Köse, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla benzer bir zihniyete sahip olan ABB’nin daha önce toplantı yaptıkları İzmir, Tekirdağ ve Adana’daki uygulamalarına baktıklarında şaşırmadıklarını söyledi.

“Yine algı, yine böbürlenme, yine dezenformasyon, yine beceriksizlik, yine başarısızlık, kötü yönetim, yine CHP” diyen Köse, Ankaralıların 2019 Mart’ta seçilen yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan görevi olarak Ankaralıların hizmet beklediğini ve hayalini kurduğunu söyledi. diğer büyükşehirlerde. getirilmiş.

Metrodan Ulus kent meydanına, kütüphanelerden kreşlere, SporMerkezlerden yüzme havuzlarına, yeşil alan ihtiyacından sokak hayvanları bakım merkezlerine kadar birçok konuda seçimde bahsi geçen çalışma ve hizmetleri beklediğini belirten Köse, şöyle devam etti:

“ABB Lideri 9 ayda, 4 yılda da yapıp hizmete açacağını taahhüt ettiği 58 kilometrelik metronun 1 metresine bile metro yapmadı. her mahalleye söz verdi.Ankara’nın tamamına tek bir sosyal tesis,tek bir spor salonu,tek bir havuz bile yapmadı.Taş peyzaj dışında yeşile dair neredeyse hiçbir şey yapmadı.Yapmadığı gibi Allah’ın sessiz kulları olan insanların köpeklerden korkmadan sokakta yürüyebilmeleri için tek bir hamlede bulunsun Hayvanlarının ihtiyacı olan rehabilitasyon merkezlerinden bir tane bile yaptırmadı.Oy kullansa da vermese de halkın hizmet beklentisini boşa çıkardı. Ankaralılar Sayın Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu işi yapamadı, bu işin altından kalkamadı, bu işi yapamadı.”

Köse, seçim öncesi yüzlerce proje sözü veren Yavaş’ın seçim sonrasında taban tabana zıt bir imaj oluşturduğunu belirtti.

Sayıştay’ın 2021 ve 2022 yılı inceleme tespitlerine işaret eden Köse, “Bütçeyi hizmete çevirmeyen, şehir bütçesini çarçur ederek çalışan CHP zihniyetinin mahalle halkına değer vermediğini söyleyebiliriz. Şehrin sorunlarını ve ihtiyaçlarını umursamayan şehir, diğer 11 büyükşehirde olduğu gibi Ankara’da da hakim.” değerlendirmesini yaptı.

“Yavaş, Ankara halkının milyarlarca liralık kaynağını çarçur etti”

ABB Başkanı Yavaş’ın Ankara için dünya başkentleriyle yarışabilecek tek bir hizmetinin ve çalışmasının olmadığını söyleyen Köse, “Sayın Yavaş, Ankaralıların milyarlarca liralık kaynağını çarçur ederek 4 yıllık başkenti heba etti. Hatta Ankara’nın batmasına neden oldu. Geri git.” ifadesini kullandı.

Belediye meclislerinin yüzde 95 oy birliği ile karar aldığını hatırlatan Köse, en ufak bir engelin bulunmadığını ancak CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının “engellendiklerini” söylediklerini hatırlattı.

“ABB’ye istihdam edilen personel sayısının 15 bini aştığı bilgisine sahibiz”

Köse, konuşmasının ardından “Mansur Yavaş döneminde ABB’ye alınan işçi sayısı ne kadar?” diye sordu. sorusu üzerine, “Bu sayının 15 bini aştığı bilgisine sahibiz. Bu nedenle Ankara’da neden düzgün hizmet verilmiyor, neden çalışma üretilmiyor sorusunun yanıtı buradadır.” cevabı verdi.

ABB Meclisi’nde su azaltımı kararıyla ilgili bir soru üzerine Köse, şunları söyledi:

“Mecliste su fiyatlarında ÜFE’den kaynaklanan yüzde 200-300’lük fahiş artışın halkımızı sıkıntıya sokmaya başladığını gördük ve TÜFE’de artış olabileceğini dikkate alarak bu duruma önlem aldık. bu oranın artmasına tekabül edecek bir indirim ancak Mansur Yavaş Bey bu indirimi uygulamadığı algısını oluşturmuş, sosyal yardımları kesmiş, daha sonra bu durumu ‘ben siyaset yapıyorum’ şeklinde açıklamıştır. Bu nasıl bir algı oluşturmaya çalıştığının çok açık bir örneğidir. Yavaş Bey suda indirim bahanesiyle sosyal yardımı kesti ama suda indirim yapmadı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu