Ekonomi

Çin’de Sanayi Üretimi Mayıs’ta Yüzde 3,5 Arttı

PEKİN, 15 Haziran (Xinhua) — Çin’de değerli bir ekonomik gösterge olan katma değerli sanayi üretimi Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 arttı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun (NBS) Perşembe günü yayınladığı verilere göre, artış oranı Nisan ayına göre yüzde 2,1 daha düşüktü.

NBS Sözcüsü Fu Linghui düzenlediği basın toplantısında, Çin’in sanayi üretiminin Mayıs ayında toparlanma ivmesini sürdürdüğünü ve zayıf piyasa talebinden ve düşen fiyatlardan kaynaklanan olumsuz faktörlerin üstesinden geldiğini söyledi.

Sektörler itibarıyla büyüme rakamlarına bakıldığında, imalat bölümü üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 artarken, elektrik, ısınma, doğalgaz ve su hizmetleri üretimi ve arzı yüzde 4,8 arttı.

Mülkiyet bazında devlet kontrolündeki işletmelerin üretimi yüzde 4,4 artarken, özel sektörün üretimi yüzde 0,7 arttı.

Ürün tipi bazında ise güneş pili üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %53,1 artarken, yeni güçlü araç üretimi %43,6 arttı.

Ülkenin sanayi üretimi Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yıla göre yüzde 3,6 arttı.

Endüstriyel üretim verileri, yıllık ana işletme cirosu en az 20 milyon yuan (yaklaşık 2,8 milyon $) olan büyük işletmelerin faaliyetlerini ölçmek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu