Ekonomi

Coşkunöz Metal Form’dan yenilenebilir enerji yatırımı

Yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrik üretimine başlayan Coşkunöz Metal Form, Bursa Nilüfer fabrikasının çatısına kurduğu GES ile yılda toplam 4.536 ton karbon salınımının doğaya salınmasını engelleyecek.

Sürdürülebilirlik stratejik planı kapsamında yenilenebilir enerji kaynakları ile karbon ayak izini azaltmak için çalışmalarını sürdüren karoser modülü üreticisi Coşkunöz Metal Form (CMF), üzerinde yıllık 7,15 milyon kWh meclis gücünde güneş enerjisi santrali kurdu. Bursa Nilüfer’deki fabrikasının çatısı. Elektrik tüketiminin yüzde 40’ını saf enerjiden karşılayacak olan şirket, toplam 40.000 m² çatı alanına yaptığı GES yatırımı ile yılda toplam 4.536 ton karbon salınımının önüne geçmeyi hedefliyor. doğaya Bu sayının 170 bin ağacın katkısına eşdeğer olduğu belirtiliyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten, Coşkunöz Metal Form Genel Müdürü Barış Murat Karaadak, “CMF olarak üretimimize tüm hızımızla devam ederken çevreye karşı daha duyarlı olmak ve karbon ayak izimizi azaltmak için yoğun çaba harcıyoruz. Yıllık 7,15 milyon kWh üretim kapasiteli yeni güneş santralimiz sayesinde artık tükettiğimiz elektriğin yüzde 40’ını saf enerjiden elde ediyoruz. Bu sayede her yıl 4.500 tondan fazla karbon salınımının doğaya salınmasını önlemenin heyecanını yaşıyoruz. Daha yaşanabilir ve temiz bir dünya ve çevre için sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda da kararlılıkla sürdüreceğiz.” söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

dazkiri-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu