Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Asil Askerler Gününü Kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’de 830 rakımda bulunan Mahya Tepe Üs Bölgesi’nde görev yapan askerlerin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van, Hakkari ve Yüksekova üçgeninde yer alan Yeni Köprü’de ilk olarak asker ve vatandaşlara şeker ikram ederek bayramlarını kutladı. Askerlere görevlerinde başarılar dileyen Soylu, daha sonra Depin Polis Kontrol Noktasında polis ekiplerinin bayramını kutladı. Bakan Soylu daha sonra karayoluyla Mahya Tepe Üs Bölgesi’ne giderek askerlerle birlikte dua edip bayramlaştı. Namazın ardından bölgede incelemelerde bulunan Bakan Soylu, komutanlardan bilgi alarak kahvaltıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Askerin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Kato Marinos’taki tüm komutan, er ve astsubayların şahsım, ailem ve milletim adına tebrik ediyorum. Allah nice nice bayramlar nasip etsin. daha nice bayramlar.Allah yar ve yardımcımız olsun.Kahramanlığınız.Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu vesileyle mübarek bir bayram sabahında tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim onları sevgili habibine komşu kıldığı gibi bizi de o mertebeye ulaştırsın, bizi de o mertebeye ulaştırsın.” “Sevgili habibine komşu olmasını temenni ederim. Bu vesileyle sizi tebrik ediyorum. Ailelerinizin bu bayramı bir arada yaşamalarını diler, sizlere böyle bir fırsatı nasip etmelerini niyaz ederim. seni gözlerinden öpüyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Hakkari’de Kato Marinos’ta üs bölgesindeyiz. Bu üs bölgesi de yeni yapıldı. Burası başta Tunceli olmak üzere tüm bölgenin lojistik ana merkezi ve geçiş yoluydu. Geçen yıl Karadeniz’e. Üs bölgesinde geçici olarak tutuyorlardı. 8 teröristi etkisiz hale getirdiler ve ardından bu alan tamamen temizlendi. İbraz ediyorum. Bayramınız mübarek olsun Sayın Cumhurbaşkanım” dedi.

Bakan Soylu’ya Vali ve Belediye Başkan Yardımcısı İdris Akbıyık, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Van Asayiş Kolordu Komutanı Aykut Tanrıverdi, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar eşlik etti. – HAKKARI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu